02.03.2020  |  Strategi & ledelse

Maersk og Taulov Dry Port skal bygge for en milliard

A.P. Møller – Mærsk går sammen med Taulov Dry Port i et strategisk partnerskab om en milliardinvestering i et større setup af lager- og domicilbyggerier i den østlyske by. Havneforeningen ADP og pensionskassen PFA står for finansieringen.

A.P. Møller - Mærsk har netop underskrevet en aftale om et samarbejde med Taulov Dry Port om en række større investeringer i erhvervsarealer om opførelsen af lager- og logistikbyggerier i den østjyske by.

Læs også: Mærsk indgår vild låneaftale: Renten afhænger af CO2-reduktioner

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Aftalen skal danne grundlag for et fremtidigt samarbejde om et omfattende logistik- og lagersetup tæt på henholdsvis Fredericia Havn, jernbaneknudepunktet og motorvejsnettet. Investeringerne, der i første omgang løber op i en milliard kroner, finansieres gennem et joint-venture mellem havneforeningen ADP og pensionskassen PFA med Mærsk Agency Danmark som lejer.

Placeringen af A.P. Møller - Mærsks landbaserede transport- og logistikaktiviteter i Taulov Dry Port skal give de to virksomheder mulighed for at henvende sig til danske og internationale kunder med fleksible og bæredygtige løsninger inden for logistik, lager, multimodale transportløsninger og havneinfrastruktur.

”Det strategiske partnerskab mellem Taulov Dry Port og A.P. Møller - Mærsk skaber betydelige perspektiver i forhold til at skabe logistik- og lagerløsninger i stor skala på det danske og internationale marked. Som velkonsoliderede partnere med høje ambitioner om at tilbyde værdifulde ydelser og bæredygtige løsninger, vil Taulov Dry Port som det vigtigste multimodale transport- og logistikcenter nu blive endnu stærkere”, siger Mikael Fogemann, chief portfolio manager, Nordic Real Estate, PFA.

Læs også: Nordamerikansk opkøb skal styrke Mærsks tilstedeværelse

”Alle vores kunder, som vi fragter containere for, har behov for løsninger ikke blot til vands, men også på land i havnen og videre derfra til et varehus. Vores ambition er at styrke vores forretning inden for logistik, således at vi kan tilbyde kunderne integrerede end-to-end løsninger og derved tage en del af kompleksiteten ud af logistikkæden. Partnerskabet med Taulov Dry Port om et nyt dansk lager- og logistikhus er et vigtigt led for, at vi kan lykkes med den ambition”, siger Vincent Clerc, executive vice president i A.P. Møller - Mærsk og CEO for ocean and logistics.

Taulov Dry Port ejer ca. 900.000 kvadratmeter grundareal til logistik i den centrale europæiske transportkorridor - udpeget af EU - som dermed giver virksomheder optimal adgang til de europæiske og skandinaviske markeder med hurtige transittider.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere