Fremtidens robotelite bruger sommeren på undervisning

50+ studerende fra hele verden er samlet på robotsommerskole for at arbejde med virkelige cases præsenteret af førende virksomheder som Danfoss, LEGO, LINAK, Novo Nordisk og Universal Robots.

I disse dage afholdes den årlige robotskole ’’Elite Robot Summer School 2024 in Robotics & Entrepreneurship’’, der er arrangeret af Syddansk Universitet (SDU). Undervisningen foregår fra den 6. august og slutter den 23. august. Foto: 123rf.com

12.08.2024

SCM.dk

I disse dage afholdes den årlige robotskole ’’Elite Robot Summer School 2024 in Robotics & Entrepreneurship’’, der er arrangeret af Syddansk Universitet (SDU). Undervisningen foregår fra den 6. august og slutter den 23. august. 

Blandt et stærkt ansøgerfelt på 200 studerende starter 50+, hvoraf halvdelen kommer fra danske universiteter og den anden halvdel kommer typisk fra Tyskland, Korea, Indien og USA fra partneruniversiteter som TUM, Northeastern, Kanpur, UC Berkeley og MIT. 

Robotsommerskolen er et resultat af den stigende vækst i Danmarks robot- og automatiseringsindustri. Sommerskolen har til formål at gøre de studerende klogere på robotteknologi, hvor de kan prøve kræfter med iværksætteri og etablere et netværk inden for feltet. Programmet har nemlig et dobbelt fokus: avancerede teknologier til design af robotsystemer samt specifikke anvendelser og iværksætteri inden for robotteknologi. Gennem intensiv træning og praktiske projekter får de studerende mulighed for at udvide deres tekniske færdigheder og viden. 

Første led af sommerskolen består af projektet ’’Industry Hackathon’’, hvor fremtidens robotingeniører og -entreprenører udfordres til at udvikle idéer og præsentere innovative løsninger. Universal Robots bidrager med en specifik case, som de studerende kan vælge at arbejde med baseret på deres individuelle interesser og færdigheder. For at styrke deres læring og give dem praktisk erfaring stilles to UR5e cobots til rådighed. Disse avancerede robotter fungerer som værdifulde læringsredskaber, der ikke blot demonstrerer den nyeste robotteknologis potentiale, men også giver de unge studerende en hands-on oplevelse.

Læs også: IT-Universitet har afvist kvalificerede ansøgere på tre ud af fire uddannelser 

De studerende, der vælger at arbejde på UR’s case, får unik adgang til at konsultere Universal Robots’ erfarne Senior software developer, Leonid Paramonov. Han siger:

”Universal Robots udspringer af studerendes nysgerrighed og derfor er det helt naturligt for os at støtte op om den årlige robotsommerskole. Jeg glæder mig enormt meget til at møde de studerende og høre om deres idéer. Jeg vil gøre mit ypperste for at vejlede dem og sikre, at de studerende har den nødvendige støtte og indsigt til at navigere gennem deres projekt. 

Robotsommerskolen afsluttes med de studerendes præsentationer af deres endelige projekter, som foregår som en eksamination.

Kilde: Universal Robots

/ PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

25.10.2024SCM.dk

Nyt samarbejde skal styrke små og mellemstore virksomheders it-sikkerhed

24.10.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens gør vindmølle-reparationer mere præcise

24.10.2024SCM.dk

Ny software til optimering af materialehåndtering

23.10.2024SCM.dk

Green-tech startups får hjælp til at åbne USA

23.10.2024SCM.dk

Tool-kit skal bane vejen for nye AI-innovationer for robotter

22.10.2024AGR

Sponseret

AGR bliver modulopbygget for at imødekomme B2B-virksomheders behov

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online