Fremtidens robotelite bruger sommeren på undervisning

50+ studerende fra hele verden er samlet på robotsommerskole for at arbejde med virkelige cases præsenteret af førende virksomheder som Danfoss, LEGO, LINAK, Novo Nordisk og Universal Robots.

I disse dage afholdes den årlige robotskole ’’Elite Robot Summer School 2024 in Robotics & Entrepreneurship’’, der er arrangeret af Syddansk Universitet (SDU). Undervisningen foregår fra den 6. august og slutter den 23. august. Foto: 123rf.com

12.08.2024

SCM.dk

I disse dage afholdes den årlige robotskole ’’Elite Robot Summer School 2024 in Robotics & Entrepreneurship’’, der er arrangeret af Syddansk Universitet (SDU). Undervisningen foregår fra den 6. august og slutter den 23. august. 

Blandt et stærkt ansøgerfelt på 200 studerende starter 50+, hvoraf halvdelen kommer fra danske universiteter og den anden halvdel kommer typisk fra Tyskland, Korea, Indien og USA fra partneruniversiteter som TUM, Northeastern, Kanpur, UC Berkeley og MIT. 

Robotsommerskolen er et resultat af den stigende vækst i Danmarks robot- og automatiseringsindustri. Sommerskolen har til formål at gøre de studerende klogere på robotteknologi, hvor de kan prøve kræfter med iværksætteri og etablere et netværk inden for feltet. Programmet har nemlig et dobbelt fokus: avancerede teknologier til design af robotsystemer samt specifikke anvendelser og iværksætteri inden for robotteknologi. Gennem intensiv træning og praktiske projekter får de studerende mulighed for at udvide deres tekniske færdigheder og viden. 

Første led af sommerskolen består af projektet ’’Industry Hackathon’’, hvor fremtidens robotingeniører og -entreprenører udfordres til at udvikle idéer og præsentere innovative løsninger. Universal Robots bidrager med en specifik case, som de studerende kan vælge at arbejde med baseret på deres individuelle interesser og færdigheder. For at styrke deres læring og give dem praktisk erfaring stilles to UR5e cobots til rådighed. Disse avancerede robotter fungerer som værdifulde læringsredskaber, der ikke blot demonstrerer den nyeste robotteknologis potentiale, men også giver de unge studerende en hands-on oplevelse.

Læs også: IT-Universitet har afvist kvalificerede ansøgere på tre ud af fire uddannelser 

De studerende, der vælger at arbejde på UR’s case, får unik adgang til at konsultere Universal Robots’ erfarne Senior software developer, Leonid Paramonov. Han siger:

”Universal Robots udspringer af studerendes nysgerrighed og derfor er det helt naturligt for os at støtte op om den årlige robotsommerskole. Jeg glæder mig enormt meget til at møde de studerende og høre om deres idéer. Jeg vil gøre mit ypperste for at vejlede dem og sikre, at de studerende har den nødvendige støtte og indsigt til at navigere gennem deres projekt. 

Robotsommerskolen afsluttes med de studerendes præsentationer af deres endelige projekter, som foregår som en eksamination.

Kilde: Universal Robots

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online