Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

Danske virksomheder forventer at øge cybersikkerhedsbudgetterne markant de næste 12 måneder. Og det er især AI, der er i fokus, når cybersikkerheden skal styrkes.

Cybertruslen er reel og stigende. Sidste år blev hver eneste danske virksomhed i gennemsnit ramt af 2.521 cyberangrebsforsøg om ugen. Antallet af cyberangreb, der var rettet mod danske virksomheder er steget med hele 49 procent på bare et år. Foto: 123rf.com

19.11.2024

SCM.dk

Cybertruslen er reel og stigende. Sidste år blev hver eneste danske virksomhed i gennemsnit ramt af 2.521 cyberangrebsforsøg om ugen. Antallet af cyberangreb, der var rettet mod danske virksomheder er steget med hele 49 procent på bare et år.

Den truende virkelig har de fleste danske virksomheder da også erkendt. I PwC’s årlige Cybercrime Survey kan man læse, at 66 procent af virksomhederne vil øge deres sikkerhedsbudget for de næste 12 måneder. Næsten 2 ud af 3 (64 procent) forventer at øge investeringerne med over 10 procent. Så der er tale om markant øgede investeringer.

”Alvoren er gået op for virksomhederne, og mange har nok erkendt, at de har underinvesteret i cybersikkerhed, og det vil være katastrofalt for deres forretning, hvis de bliver lagt ned i længere tid på grund af af et cyberangreb. Så det kommer ikke bag på os, at vi kommer til at se markante investeringer i cybersikkerheden”, udtaler Jacob Herbst, CTO i Dubex A/S og forperson for IT-Branchens Policy Board for Cybersikkerhed.

IBM anslår, at et succesfuldt cyberangreb i gennemsnit koster skandinaviske virksomheder 15 millioner kroner. Et beløb som for mange små og mellemstore virksomheder vil betyde døden for dem. Mange husker nok også ransomwareangrebet mod hostingselskabet Azerocloud, der resulterede i, at et stort antal danske virksomheder mistede adgang til deres data, hjemmesider og mailindbakker, og hvor den ramte virksomhed endte med at gå konkurs.

En del af svaret mod de stigende antal cyberangreb er kunstig intelligens. Således fortæller 61 procent af de danske virksomheder i PwC’s Cybercrime Survey, at de vil anvende AI i arbejdet med cybersikkerhed.
Kunstig intelligens skal især bruges til at kunne opdage mulige trusler og netværksangreb, ligesom AI skal bruges til at blokere deciderede angreb og efterfølgende analysere på hændelserne, så man kan lære af dem.

”Det giver rigtig god mening at bruge AI til at hjælpe med at gennemskue, hvor og hvornår man bliver angrebet, da det kan være svært at overskue de mange hændelser og data, som virksomhederne bliver bombarderet med dagligt. Her kan kunstig intelligens være en kæmpe hjælp til virksomhedernes sikkerhedsfolk”, siger Jacob Herbst.

Læs også: AI er en af de løftestænger, der gør industrien mere effektiv

Har man som virksomhed ikke lige råd, overblik eller overskud til at investere i AI-løsninger, anbefaler Jacob Herbst og IT-Branchen, at man for eksempel benytter sig af sikkerdigital.dk’s syv råd til en bedre it-sikkerhed:

1. Få overblik over vigtige data og systemer.

2. Opdater programmer løbende

3. Køb antivirus og firewall

4. Tag backup af data

5. Lær at spotte mistænkelige mails

6. Lav stærke adgangskoder og brug to-faktor login

7. Stil sikkerhedskrav til IT-leverandøren

Kilde: IT-Branchen

/ PiB

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

21.02.2025SCM.dk

IT-trusselsbilledet er fortsat på et konstant højt niveau

20.02.2025SCM.dk

Stor donation styrker AU’s forskning i digitale tvillinger

04.02.2025SCM.dk

Ny rapport: GenAI-revolution sender virksomheders klimaaftryk i vejret

04.02.2025SCM.dk

Nyt højteknologisk udstyr skal forbedre overfladebelægninger

03.02.2025SCM.dk

Brintrør til Tyskland rykker tættere på virkelighed

03.02.2025SCM.dk

Danskernes onlinehandel nåede nye højder i december

31.01.2025SCM.dk

Cybersikkerhed og cyberrisici vil præge verdens virksomheder i 2025

29.01.2025AGR

Sponseret

Bliv Klar til Fremtidens Forsyningskæde: Indsigt og Strategier til 2025

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online