Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

Danske virksomheder forventer at øge cybersikkerhedsbudgetterne markant de næste 12 måneder. Og det er især AI, der er i fokus, når cybersikkerheden skal styrkes.

Cybertruslen er reel og stigende. Sidste år blev hver eneste danske virksomhed i gennemsnit ramt af 2.521 cyberangrebsforsøg om ugen. Antallet af cyberangreb, der var rettet mod danske virksomheder er steget med hele 49 procent på bare et år. Foto: 123rf.com

19.11.2024

SCM.dk

Cybertruslen er reel og stigende. Sidste år blev hver eneste danske virksomhed i gennemsnit ramt af 2.521 cyberangrebsforsøg om ugen. Antallet af cyberangreb, der var rettet mod danske virksomheder er steget med hele 49 procent på bare et år.

Den truende virkelig har de fleste danske virksomheder da også erkendt. I PwC’s årlige Cybercrime Survey kan man læse, at 66 procent af virksomhederne vil øge deres sikkerhedsbudget for de næste 12 måneder. Næsten 2 ud af 3 (64 procent) forventer at øge investeringerne med over 10 procent. Så der er tale om markant øgede investeringer.

”Alvoren er gået op for virksomhederne, og mange har nok erkendt, at de har underinvesteret i cybersikkerhed, og det vil være katastrofalt for deres forretning, hvis de bliver lagt ned i længere tid på grund af af et cyberangreb. Så det kommer ikke bag på os, at vi kommer til at se markante investeringer i cybersikkerheden”, udtaler Jacob Herbst, CTO i Dubex A/S og forperson for IT-Branchens Policy Board for Cybersikkerhed.

IBM anslår, at et succesfuldt cyberangreb i gennemsnit koster skandinaviske virksomheder 15 millioner kroner. Et beløb som for mange små og mellemstore virksomheder vil betyde døden for dem. Mange husker nok også ransomwareangrebet mod hostingselskabet Azerocloud, der resulterede i, at et stort antal danske virksomheder mistede adgang til deres data, hjemmesider og mailindbakker, og hvor den ramte virksomhed endte med at gå konkurs.

En del af svaret mod de stigende antal cyberangreb er kunstig intelligens. Således fortæller 61 procent af de danske virksomheder i PwC’s Cybercrime Survey, at de vil anvende AI i arbejdet med cybersikkerhed.
Kunstig intelligens skal især bruges til at kunne opdage mulige trusler og netværksangreb, ligesom AI skal bruges til at blokere deciderede angreb og efterfølgende analysere på hændelserne, så man kan lære af dem.

”Det giver rigtig god mening at bruge AI til at hjælpe med at gennemskue, hvor og hvornår man bliver angrebet, da det kan være svært at overskue de mange hændelser og data, som virksomhederne bliver bombarderet med dagligt. Her kan kunstig intelligens være en kæmpe hjælp til virksomhedernes sikkerhedsfolk”, siger Jacob Herbst.

Læs også: AI er en af de løftestænger, der gør industrien mere effektiv

Har man som virksomhed ikke lige råd, overblik eller overskud til at investere i AI-løsninger, anbefaler Jacob Herbst og IT-Branchen, at man for eksempel benytter sig af sikkerdigital.dk’s syv råd til en bedre it-sikkerhed:

1. Få overblik over vigtige data og systemer.

2. Opdater programmer løbende

3. Køb antivirus og firewall

4. Tag backup af data

5. Lær at spotte mistænkelige mails

6. Lav stærke adgangskoder og brug to-faktor login

7. Stil sikkerhedskrav til IT-leverandøren

Kilde: IT-Branchen

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

20.11.2024SCM.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024SCM.dk

APM Terminals opgraderer i USA´s største containerhavn

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

18.11.2024SCM.dk

Bekymringen for cybertruslen er steget støt de senere år

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Bureau Veritas
Webinar
ISO 14001: Webinar netværk

Der opleves et øget fokus på klima, ESG, bæredygtighed og miljø. ISO 14001 indeholder mange elementer, som kan bruges netop i disse opgaver.

Dato

21.11.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Slimstock Nordic
Workshop
Forecast accuracy & S&OP / Category Management Roundtable

SLIMSTOCK Roundtable i København den 21. november 2024

Dato

21.11.2024

Tid

09:00

Sted

København

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online