06.04.2022  |  SCM 4.0

Forskningsalliancen kortlægger test- og demofaciliteter til danske virksomheder

Flere små og mellemstore virksomheder skal rustes til produktudvikling og øget salg gennem nemmere adgang til test- og demonstrationsfaciliteter. Det får de fra d. 1. april, hvor en digital kortlægning med knap 400 danske testfaciliteter lanceres af Forskningsalliancen på virksomhedsguiden.dk.

Veludbyggede test- og demonstrationsanlæg er afgørende instrumenter til at styrke innovation og udvikling i danske virksomheder. Ikke mindst for at sikre Danmark en plads som global nøglespiller i at udvikle løsninger på de store udfordringer, som Europa og resten af verden står over for, såsom på klima-, sundheds- og sikkerhedsområdet.

Hidtil har der ikke været et samlet nationalt overblik over offentlige og private test- og demonstrationsfaciliteter. Industriens Fond har derfor støttet Forskningsalliancen med knap 1 millioner kroner for at kortlægge testfaciliteterne og samle dem på et digitalt kort.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skal gøre det nemt for virksomheder - men også myndigheder og erhvervsfremme aktører - at finde netop de testfaciliteter, som de har brug for til udvikling af nye produkter og services.

Læs også: Teknologisk Institut halverer brugen af nyt plastikpulver på 3D-printere

Det digitale værktøj, der netop er gået i luften, indeholder knap 400 testfaciliteter hos primært universiteter, Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter, forsyningsselskaber og kommuner.

”Utilstrækkelig adgang til test-, udviklings- og demonstrationsfaciliteter er et problem for virksomhedernes konkurrenceevne og dermed for Danmark. Vi har rigtig mange mindre virksomheder, som ikke selv har mulighed for at etablere og drive de nødvendige faciliteter til test af for eksempel nye digitale teknologier, energisystemer eller alternative materialer. Derfor er det helt afgørende, at vi nu får en let tilgængelig platform, hvor virksomhederne kan få adgang til opdateret information om tilgængelige test- og udviklingsfaciliteter”, siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere