18.12.2015  |  Lager & distribution

Folketingsflertal ønsker øget regulering af pakkekørslen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Enhedslisten, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti ønsker at sikre ordentlige arbejdsvilkår for landets pakkebude.

Et flertal i Folketinget ønsker at regulere pakkekørslen, så budene kommer til at arbejde på overenskomstmæssige vilkår. Det skriver Fagbladet 3F. 

Læs også: Uber leverer pakker i USA

Folketinget er i gang med postforhandlinger, og i den forbindelse vil Socialdemokraterne fremsætte et beslutningsforslag, der skal sikre overenskomstlignende vilkår for kørsel med biler under 3.500 kilo.

Som det ser ud nu, er de nemlig ikke omfattet af Godskørselsloven, og det har ifølge Socialdemokraternes postordfører Christian Rabjerg Madsen skabt uacceptable arbejdsforhold.

”Vi kan se, at private aktører i stedet for at ansætte chauffører outsourcer opgaven til "arme-og-ben"-virksomheder, som ikke skal leve op til krav om køre-hviletid, og som derfor kan køre 23 timer i døgnet”, siger han til Ritzau og fortsætter:

”Det underminerer gode arbejdsforhold på pakkeområdet, og det er til gene for trafiksikkerheden”.

Hos 3F peger man ligeledes på, at markedet er udfordret på arbejdsforholdene.

Læs også: DHL føler sig ikke truet af Uber-inspireret service

Enhedslisten er klar til at stemme for forslaget, og Dansk Folkeparti ser også gerne en regulering af arbejdsforholdene, så der kommer ordentlig løn- og overenskomstvilkår i branchen, men her er transportordfører Kim Christiansen skeptisk med hensyn til at inkludere de lette fragtbiler i Godskørselsloven.

”Der er krav om, at man stiller sikkerhed på 150.000 kroner, og det synes jeg er overkill med de her små biler”, siger han til Ritzau og forklarer, at han vil se Socialdemokraternes forslag, før han tager stilling til, om DF stemmer for. 

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere