16.01.2014  |  Lager & distribution

Flere virksomheder beskæftiger sig med logistik-løsninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

Flere og flere danske virksomheder beskæftiger sig med logistik, og særligt er Nordjylland blevet et hjemsted for en større klynge af virksomheder og forskere inden for logistik. Det skriver logistik-netværket SmartLog, der netop har rundet virksomhedsmedlem nr. 100, i en pressemeddelelse.

Investeringer i intelligente logistikløsninger vinder i stigende grad indpas i dansk erhvervsliv som modsvar mod det høje danske omkostningsniveau.

Det ved man alt om i Nordjylland, hvor Danmarks eneste forskningscenter inden for logistik er placeret, og hvor et stigende antal virksomheders primære beskæftigelse netop er logistik-løsninger.

Det mærker man også hos logistik-netværket SmartLog, der netop har rundet 100 medlemmer: 

”Logistik kommer i stigende grad på dagsordenen på bestyrelses- og direktionsmøder hos danske og internationale virksomheder. Og logistik er ikke bare optimering af transport: Logistik er hele virksomhedens værdikæde fra indkøb til salg, herunder produktion, lager, pakketering, transport med videre”, pointerer netværksleder Jens Uggerhøj fra SmartLog i pressemeddelelsen.

Læs også: Fagfolk skriver: Sådan styrker vi den danske forsyningskæde

Ifølge Jens Uggerhøj gavner det danske og nordjydske virksomheder, at logistik i stigende grad er kommet på dagsordenen.

”Det gavner en række danske og ikke mindst nordjyske virksomheder, idet vi i Danmark har tradition for at arbejde med optimering af logistik. Det skyldes blandt andet vores geografiske placering og vores lette adgang til blandt andet havne”, udtaler Jens Uggerhøj.

SmartLog og den nordjyske logistik-klynge tæller blandt andre Danmarks 6. største virksomhed Wrist Group, verdens største inden for opsætning af vindmøller Mammoet Wind, verdens største inden for produktion af marinekedler Alfa Laval Aalborg, verdens største dørproducent Jeld-Wen Danmark samt Danske Fragtmænd, Blue Water Shipping, Coloplast, Lene Bjerre Design med flere. 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere