16.04.2021  |  Branchenyt

Fire dages strejke: Tyske Amazon-arbejdere vil have bedre forhold

Hen over påskedagene strejkede tyske Amazon-medarbejdere i håbet om at fremprovokere forandring. De var ude efter både bedre arbejdsforhold og en højere løn, efter nethandelsgiganten har tjent styrtende under corona-nedlukningen.

Tyskland er Amazons største marked efter hjemlandet USA, og i marts annoncerede nethandelsgiganten, at 5.000 nye medarbejdere skulle ansættes. Det vil øge antallet af Amazon-arbejdere til 28.000 i vores naboland mod syd.

Men kort tid efter sagde de nuværende Amazon-arbejdere fra, da servicefagsfagforeningen Verdi kaldte til strejke på tværs af seks Amazon-lokationer i Tyskland.

Med den fire dage lange strejke kritiserede Verdi forholdene på Amazon’s lagre og fulfilment centre i Tyskland under coronakrisen. Særligt afstandsrestriktioner ikke har været opretholdt, mener fagforeningen.

Derudover kræver arbejderne lønstigning. ”Amazon har tjent styrtende under corona-pandemien. Alene af den årsag, må Amazon ikke længere slippe af sted med at underbetale deres medarbejdere”, udtaler fagforeningsrepræsentanten Orhan Akman til mediet Deutsche Welle.

Læs også: Amazon.se både en trussel og mulighed for SMV’ere

Amazon har i den grad draget fordel af den smitsomme coronavirus’ indtog. Da verden lukkede ned vendte forbrugerne sig i stedet mod e-handlen, når de skulle foretage deres tøj-, hobby- og endda dagligvareindkøb.

Amazon nægter dog ikke at have tilpasset arbejdsforholdene til pandemien. I stedet mener e-handelsvirksomheden, at de med øget rengøring og desinfektion, mundbind, forskudte pauser og temperaturmålinger hver morgen har taget de rette skridt for at beskytte deres medarbejdere. Det fortæller Amazon i en pressemeddelelse.

Mens lagerarbejdere i Tyskland strejker, har både lagerarbejdere og chauffører strejket i Italien tidligere i marts. Det var også kun i sidste uge, at et fulfilment center i Alabama, USA, stemte om hvorvidt de skulle organisere sig for at samlet at kunne kæmpe for bedre forhold og løn. Afstemningen viste dog et flertal for imod at organisere sig, men det tyder på at den ikke bliver den sidste af sin slags i USA.

Kilde: Deutsche Welle

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere