Første palle af 100 procent genbrugsplast er på vej

Hos MV Plast i Randers har Mogens og Michael arbejdet for at forme deres virksomhed efter den cirkulære økonomiske tankegang. Næste skridt på vejen har været at udvikle et bæredygtigt alternativ til træpallen. Nu er brødrene ved at være klar til at vise den første plastpalle lavet på ren genbrugsplast frem til verden.

Den nye plasticpalle fra MV Plast vejer 11 kilo og kan tåle en belastning på fire tons og temperaturer fra minus 20 til plus 60 graders varme. Foto: MV Plast.

24.02.2021

SCM.dk

"Som vi har indrettet os i samfundet, kan vi ikke undvære plastik. Men vi er nødt til at se på, hvilken planet vi efterlader til vores efterkommere. Vi producerer rigtig meget plastik, og det kan ikke passe, at vi ikke kan genbruge mere af det, end vi gør”, fortæller brødrene Mogens og Michael Velling om baggrunden for at udvikle en bæredygtig plastpalle.

I dag bruger MV Plast 20 procent genbrugsplast i deres produktion, men det tal skal være højere, mener de to brødre bag virksomheden. Derfor har de i de sidste fire år arbejdet på en plastpalle, der både kan være lige så billig som træpallen og samtidig en gevinst for klima og miljø.

Læs også: Rema bygger kæmpe vaskehal til genanvendelige plastikkasser i Danmark

"Produkter lavet af genbrugsmateriale må ikke være dyrere end varer lavet af nye råvarer. Først når prisen er den samme, bliver bæredygtighed et reelt tilvalg for kunderne – og når de står over for et valg mellem to produkter, bliver en C2C-certificering afgørende”, forklarer Mogens Velling.

C2C-certificering – eller cradle-to-cradle – er en standard for cirkulær produktion, der kan overbevise kunderne i fremtiden, når konkurrencen bliver hårdere.

Den rette støtte

For at kunne udvikle den nye palle har MV Plast får hjælp fra det store landsdækkende strukturfondsprogram Grøn Cirkulær Omstilling i SMV’er.

Målet med programmet er klart og tydeligt at hjælpe virksomhederne med at udvikle en forretningsmodel baseret på genanvendelse.

"Det er meget enkelt: Virksomhederne skal kunne tjene penge på at lave en grøn omstilling, så forretningen kommer til at spire i takt med, at virksomheden gør planeten en tjeneste. Det er en krævende øvelse, men vi har masser af eksempler på, at det kan lykkes – også for helt almindelige virksomheder”, forklarer Jonas Junge Andersen, senior projektleder i CLEAN, der er en af de 17 partnere i det store projekt, i en pressemeddelelse.

Læs også: 3 råd til at sikre bæredygtighed i din virksomhed

Hos MV Plast er fordelene ved at satse på bæredygtigheden tydelige: "Vi har mange kunder, som allerede har vist interesse for plastpallen. Den er lettere at gøre ren og sviner ikke, den holder længere end træ, og desuden vejer den kun 11 kilo, så der er mindre risiko for arbejdsulykker. Desuden får vi genbrugt en hel masse plastic,” afslutter Mogens Velling. 

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online