24.02.2021  |  Innovation

Første palle af 100 procent genbrugsplast er på vej

Hos MV Plast i Randers har Mogens og Michael arbejdet for at forme deres virksomhed efter den cirkulære økonomiske tankegang. Næste skridt på vejen har været at udvikle et bæredygtigt alternativ til træpallen. Nu er brødrene ved at være klar til at vise den første plastpalle lavet på ren genbrugsplast frem til verden.

"Som vi har indrettet os i samfundet, kan vi ikke undvære plastik. Men vi er nødt til at se på, hvilken planet vi efterlader til vores efterkommere. Vi producerer rigtig meget plastik, og det kan ikke passe, at vi ikke kan genbruge mere af det, end vi gør”, fortæller brødrene Mogens og Michael Velling om baggrunden for at udvikle en bæredygtig plastpalle.

I dag bruger MV Plast 20 procent genbrugsplast i deres produktion, men det tal skal være højere, mener de to brødre bag virksomheden. Derfor har de i de sidste fire år arbejdet på en plastpalle, der både kan være lige så billig som træpallen og samtidig en gevinst for klima og miljø.

Læs også: Rema bygger kæmpe vaskehal til genanvendelige plastikkasser i Danmark

"Produkter lavet af genbrugsmateriale må ikke være dyrere end varer lavet af nye råvarer. Først når prisen er den samme, bliver bæredygtighed et reelt tilvalg for kunderne – og når de står over for et valg mellem to produkter, bliver en C2C-certificering afgørende”, forklarer Mogens Velling.

C2C-certificering – eller cradle-to-cradle – er en standard for cirkulær produktion, der kan overbevise kunderne i fremtiden, når konkurrencen bliver hårdere.

Den rette støtte

For at kunne udvikle den nye palle har MV Plast får hjælp fra det store landsdækkende strukturfondsprogram Grøn Cirkulær Omstilling i SMV’er.

Målet med programmet er klart og tydeligt at hjælpe virksomhederne med at udvikle en forretningsmodel baseret på genanvendelse.

"Det er meget enkelt: Virksomhederne skal kunne tjene penge på at lave en grøn omstilling, så forretningen kommer til at spire i takt med, at virksomheden gør planeten en tjeneste. Det er en krævende øvelse, men vi har masser af eksempler på, at det kan lykkes – også for helt almindelige virksomheder”, forklarer Jonas Junge Andersen, senior projektleder i CLEAN, der er en af de 17 partnere i det store projekt, i en pressemeddelelse.

Læs også: 3 råd til at sikre bæredygtighed i din virksomhed

Hos MV Plast er fordelene ved at satse på bæredygtigheden tydelige: "Vi har mange kunder, som allerede har vist interesse for plastpallen. Den er lettere at gøre ren og sviner ikke, den holder længere end træ, og desuden vejer den kun 11 kilo, så der er mindre risiko for arbejdsulykker. Desuden får vi genbrugt en hel masse plastic,” afslutter Mogens Velling. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere