17.03.2023  |  Lager & distribution

Første offentlige danske el-lader til tung trafik

I takt med, at der kommer flere el-lastbiler på de danske veje, kræver det, at de kan oplades. Derfor er der nu godt nyt til lastbilchauffører i el-lastbiler. YX har introduceret Danmarks første offentlige lader til lastbiler i Nyborg.

Fra den 7. marts har det været muligt for vognmænd og chauffører at oplade deres el-lastbil på YX’ truckanlæg på Storebæltsvej 7 D i Nyborg. Laderen er den første el-ladestander til tung trafik på et anlæg i Danmark.

“Vi er meget stolte over, at vi nu kan lancere den første lader, dedikeret til tung trafik. Vi vil investere i elektrificeringen af den tunge trafik, så vognmænd og chauffører kan holde hjulene kørende og fragte varer rundt i Danmark med el-lastbiler”, siger Michael B. Hansen, COO hos YX. Han fortsætter:

”Vi starter i Nyborg på grund af den centrale beliggenhed, som er med til at binde Danmark sammen med el, men vi er klar til at etablere flere el-ladestandere i takt med, at kunderne efterspørger dem”.

Flytter sig sammen med kunderne
Introduktionen af den nye el-ladestander til lastbiler sker med input fra DFDS og vil være en vigtig del af DFDS’ ambitioner om at rulle elektriske lastbiler ud over hele Europa. Der er helt konkret tale om en 360 kW-lynlader, som vil gøre det muligt for chauffører at oplade hurtigt og effektivt.

“Vi kender den danske transportbranche, vognmændene og deres behov. I takt med at kunderne flytter sig på teknologi, gør vi det også. Det er både HVO og Adblue gode eksempler på. Elektrificeringen af lastbiler er igen et eksempel på, at vi flytter os sammen med kunderne”, siger Michael B. Hansen.

Selve anlægget i Nyborg er dedikeret til lastbiler, så der ikke er personbiler på anlægget. YX’ truckanlæg har den rette beliggenhed med gode tilkørselsforhold, da tung trafik stiller særlige krav til anlæggets struktur.

Læs også: Kraftig opgradering af ladenetværk i Norden

Når vognmænd og chauffører kører el-lastbiler, sker opladningen også hjemme. Derfor ønsker selskabet også at hjælpe sine kunder med at etablere el-ladestandere, når behovet opstår hjemme hos vognmændene.

Den nye el-lader på anlægget i Nyborg markeres desuden med et officielt åbningsarrangement den 12. april for kunder og samarbejdspartnere.

Om YX Truck
YX Truck er en del af YX Danmark, som specialiserer sig i diesel og olie til transport med truckanlæg fordelt i hele Danmark. Foruden levering af olie til transportbranchen leverer YX Danmark også olie i tankbil til erhvervslivet, landbrug og fyringsolie til private.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere