03.03.2020  |  Lager & distribution

Få mere ud af din elektriske gaffeltruck

Indhold fra partner Hvad er dette?

At investere i nyt udstyr kræver et positivt ROI. Når det kommer til elektriske gaffeltruck, er det kun muligt ved at maksimere produktiviteten. Nedenfor giver vi nogle tips til, hvordan du får mest ud af din investering, når du køber en elektrisk gaffeltruck.

1. Aflad ikke batteriet for meget

Afladning af et batteri kan skabe elektriske systemproblemer. Gør man det, forkorter det batteriets levetid, og svækker dermed gaffeltruckens effektivitet. Resultatet kan være, at operatørerne spilder tid på at oplade eller udskifte batteriet ofte, og produktiviteten kan dermed komme til at lide under det.

Udover at skade batteriet ved at aflade det, er der også andre faktorer, der er værd at have in mente i forhold til batteriet og batteriopladningsprocessen for at forlænge levetiden på dine eldrevne gaffeltrucks:

Bibehold batterivandsniveauet

Hvis operatørerne oplever reducerede driftstider og varme batterier, kan dårlige vandingsprocedurer forårsage problemerne. Man vil helst undgå undervanding af batteriet, da det forårsager varme og en kortere levetid. Overvanding derimod fortynder syren i elektrolytten og reducerer batteriets kapacitet.

Kontrollér vandniveauet efter en opladningscyklus, og tilsæt derefter vand når batterierne er kølige. Det kan være en fordel at opsætte en vandingsplan baseret på din flådes behov. For at gøre det skal du kontrollere de enkelte cellers vandhøjde ugentligt og notere det antal dage, det tager for vandniveauerne at falde. Disse data bruges til at oprette vandingsplanen (ugentligt, hver anden uge eller månedligt). Når du har etableret et vandingsinterval, kan du med fordel tilføje kalendere på forsiden af ​​batterierne og markere, når de er blevet vandet.

Oplad batteriet korrekt

Det er vigtigt at sørge for, at dem der tilslutter opladerne, trænes i, hvilken type opladere der skal bruges – samt hvortil de skal forbindes. Ikke-erfarne medarbejdere kan komme til at slutte opladeren til trucken i stedet for batteriet, hvilket kan efterlade et afladet batteri og muligvis forårsage maskinskade.

Vær opmærksom på kablerne

Hver 6. måned skal regelmæssig vedligeholdelse af elektriske gaffeltruckbatterier omfatte en inspektion af ledninger og strømforbindelser. Ser du tegn på slidte ledninger, snit eller anden skade, bør disse blive repareret med det samme. Det er samtidig en god idé at kontrollere opladeren hvert halve år eller årligt. På den måde undgås mulige sikkerhedsrisici og dårlig genopladning.

2. Brug trucken til det, den er beregnet til

Gaffeltrucks holder længere, når de kun bruges til opgaver, de er designet til. At bruge trucken til at skubbe materiale på gulvet eller til fx at lukke motorvognsdøre eller påhængsvogne, kan generere varme inde i transmissionen. Varmen vil stresse køretøjskomponenterne, som den elektriske gaffeltruck ikke er designet til at håndtere.

Overophedning og potentielle fejl i kontrolpanelets komponenter såsom transistorer, dioder og kontaktorer kan skabe varig skade. Høje strømkrav kan fører til slidte trækkraftmotordele og reduceret batteridriftstid. En elektrisk motor der er gået i stå, kan koste virksomheder dyrt, idet ikke alle reparationer og øvrig nedetid er dækket af garantier.

Vær opmærksom på at beskadigelse af batteridrevne gaffeltrucksystemer ikke kræver gentagne misbrug; der kan ske skade næsten umiddelbart efter forkert brug. Hvis en operatør eksempelvis gentagende gange forsøger at skubbe en tung eller fast genstand, kan drivmotoren næsten omgående tage skade, da den varme der skabes, kan gå ud over kritiske niveauer på ganske kort tid. Det kan ende med et meget dyrt reparationsjob.

3. Tilpas den elektriske truck til operatøren og jobbet

Mange elektriske trucks giver dig mulighed for at tilpasse enhver lager- eller gaffeltruck til dine arbejdsopgaver og til operatøren, der skal betjene trucken. Denne programmerbare præstationsprofilering i kontrolpanelet giver mulighed for at afbalancere produktionen og samtidig understøtte virksomhedens politik til fx maks. hastighed. Evnen til at tilpasse drift og hydrauliske indstillinger baseret på applikationen giver dig også mulighed for at tilpasse operatørens individuelle præferencer.

4. Ta’ vedligeholdelsestipsene alvorligt

Batteridrevne gaffeltrucks kræver typisk mindre omfattende vedligeholdelse end motordrevne gaffeltrucks. Det betyder, at vedligeholdelsesomkostningerne i løbet af truckens levetid normalt er mindre, og du vil hurtigt finde ud af, at elektriske gaffeltrucks kræver forholdsvis mindre vedligeholdelse end deres motordrevne modparter. Det betyder selvfølgelig, at vigtigheden ved at følge de gængse vedligeholdelsesprocedurer er afgørende for at opretholde den elektriske gaffeltrucks drift og produktivitet.

Hvis du har spørgsmål til disse vedligeholdelsestips af elektriske gaffeltrucks, eller har brug for hjælp til at oprette en batteridrift og vedligeholdelsesplan, står vi til rådighed. Kontakt os gerne på tlf. 76 100 200 eller mail info@mitsubishitruck.dk

Mere fra Rocla Danmark A/S

Rocla Danmark A/S

https://www.mitsubishitruck.dk/

I mere end 35 år har Mitsubishi Forklift Trucks stået i spidsen for materialehåndterings-teknologien. Og siden 2009 har vi præsenteret de nyeste trends og tendenser inden for materialehåndteringsverdenen til hele Danmark. Vores hovedaktivitet i Rocla Danmark er derfor salg af Mitsubishi Forklift Trucks lager- og gaffeltruck, samt service, vedligeholdelse og re…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere