28.08.2019  |  Innovation

Et pallestativ vandt Årets Supply Chain Startup Pris

Danske SpaceInvader løb med den nystiftede pris som bedste supply chain startup på Den Danske Supply Chain Konference den 19. juni. Det skete med et fysisk produkt i konkurrence med tre stærke digitale løsninger.

I 2013 fik arkitekt og smed Jesper Rølund en henvendelse fra Nordens største fødevaredistributør ASKO, en del af Norgesgruppen, som ledte efter effektiviseringsløsninger. ASKO bad Jesper udvikle et koncept, der gør det muligt at optimere fragtkapaciteten i hver lastbil. Med sin baggrund fra design og håndværk, udviklede Jesper den første prototype på SpaceInvader.

I iværksættermiljøet på DTU Scion fandt Jesper sammen med Steen Frederiksen og Mads Klie-Holde. Det blev til etableringen af virksomheden SpaceInvader i 2015. Tilsammen har de årelang erfaring fra energi- og transportindustrien, projektstyring, design og ledelse. De tre grundlæggere har siden videreudviklet transportsystemet, og SpaceInvader står i dag med et banebrydende og patenteret koncept, der kan revolutionere transportbranchen.

Læs også: Vækst i markedet for bæredygtige paller

”Vores mission er at effektivisere palletransport og lagring – palle for palle og dermed gøre logistikbranchen mere bæredygtig til gavn for kunder, transportører, samfundet og klimaet. Vores vision er at indføre en ny standard for stabling af paller, der bliver lige så skelsættende for transport, som containeren er blevet for shipping. Vi er derfor utrolig stolte af netop denne pris, fordi prisen er uddelt af jer supply chain professionelle, som ved, hvad det handler om”, sagde adm. direktør Steen Frederiksen i takketalen for prisuddelingen på konferencen.

Prisen blev uddelt på baggrund af en afstemning på stedet blandt de cirka 100 deltagere på konferencen efter korte præsentationer fra de fire nominerede. De tre andre nominerede var BZimple, Dliver og Mover Systems.

-PBH

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere