05.09.2019  |  Branchenyt

Første testflyvning med ubemandet VTOL-fragtfly gennemført

Elroy Air har gennemført den første succesfulde testflyvning af 1215 Ib-prototypen, der anvender et VTOL-system til luftfragt. CEO David Merril mener, at det markerer et vigtigt skridt mod fremtidens logistik.

D. 14. august lettede et ubemandet testfly fra McMillan Airfield i Californien. Efterfølgende svævede det rundt i en højde på omkring tre meter i 64 sekunder, inden det igen landede sikkert på jorden.

Læs også: UPS skruer op for servicen med nyt dronefirma

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Selvom det måske ikke lyder af meget, så var det ifølge David Merril, CEO i Elroy Air, der sammen med Naval Postgraduate School stod bag testflyvningen, et vigtigt skridt mod fremtidens logistik.

Testflyvningen markerede således ifølge Medium.com den første succesfulde testflyvning med Elroy Airs 1215 Ib-prototype, der anvender et VTOL-system til luftfragt.

”Lige siden de første fly kom i luften, har mennesket drømt om at bruge himlen til praktisk og hurtig luftfragt. Den traditionelle bemandede luftfragts afhængighed af lufthavne viser, at luftfragt stadig har mange muligheder for at udvikle sig”, siger David Merril og fortsætter:

”Autonome VTOL-fragtsystemer vil gøre drømmen om ultraresponsiv logistik mulig, da det afkobler luftfragt fra lufthavnene. Disse store fragtsystemer er ved at blive mainstream, og Elroy Airs mandskab fører an i udviklingen”.

Kan forbedre livskvaliteten over hele verden
Elroy Air er blot en af flere logistikvirksomheder, der i den senere tid har kastet sig over at udvikle VTOL-systemer til luftfragt. Det, der adskiller Elroy Airs system fra andre, er dets hybridmotor, der gør det muligt at gennemføre lange leveringer, og dens automatiske godshåndtering, der sikrer en hurtig lastning uden opsyn.

“Udviklingen er et svar på den globale mangel på piloter og stigende efterspørgsel efter mere fleksible og hurtige løsninger inden for logistik. Autonom luftfragtstransport har evner til at forbedre livskvaliteten globalt ved at øge tilgængeligheden for tidssensitive forsyninger”, siger Kofi Asante, Head of Strategy and Business Development i Elroy Air, og uddyber:

“Vores systemer er blevet efterspurgt til at levere e-handel, medicin, humanitær nødhjælp og katastrofehjælp over hele verden. Da den stigende efterspørgsel efter hurtig logistik får afskibere til at tilpasse sig, er det vores plan at spille en vigtig rolle i at muliggøre denne nye bølge af autonom ekspres transport”.

Læs også: Disse fem luftfragt-trends kommer til at præge 2019

Efter den første succesfulde flyvning, vil Elroy Air nu fokusere på at få gennemført flere test.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere