07.01.2019  |  Branchenyt

Disse fem luftfragt-trends kommer til at præge 2019

Ifølge Air Cargo World vil grænsehandel over nettet, vækst på markedet i Sydøstasien, fremskridt i cool chain-teknologi, generel usikkerhed på markedet samt stigende automatisering og digitalisering spille en afgørende rolle for luftfragtindustrien i 2019.

Hvert år i januar tager Air Cargo World et kig ind i krystalkuglen og kommer med deres bud på, hvilke trends inden for luftfragtsindustrien, som de forventer, at vi kommer til at høre mest til i det kommende år.

Læs også: Stadig mere gods i luften

Således er 2019 ingen undtagelse, og herunder kan du læse, hvilke fem trends, som Air Cargo World forventer at se i den kommende tid samt deres bud på, hvad det kommer til at betyde.

5: Boomet i grænsehandel over nettet fortsætter
I 2018 slog internethandlen flere rekorder, og samtidig investerede store selskaber som Alibaba og Amazon i nye løsninger inden for logistik til e-handlen.

2018 var også året, hvor man så en tendes til, at fragtfly-hubs spillede en stigende rolle i e-handlens vækst. Disse tendenser forventer Air Cargo World kommer til at fortsætte og accelerere i 2019.

4: Vækst på markedet i Sydøstasien
Lufthavnene I Sydøstasien er blandt de hurtigst voksende i verden. Det skyldes blandt andet, at der er kommet en øget produktion af diverse varer i regionen som følge af stigende omkostninger ved fremstilling i Kina, samt bekymringer forbundet med den usikre handelsrelation mellem USA og Kina.

Logistikvirksomheder som APEX Logistics og SEKO Logistics er enige om, at Sydøstasien er et voksende hotspot, men opfordrer samtidig industrien til at tilgå markedet forsigtigt, da de er bekymrede for, hvor meget regionen kan håndtere, hvis landene ikke i øget grad udvikler deres infrastrukturer og politikker.

3: Fremskridt i Cool chain-teknologi støtter stigende efterspørgsel på medicin
I 2018 blev der gjort vigtige fremskridt inden for cool chain-teknologi, der forsøger at følge med det hurtigt voksende efterspørgsel på markedet for lægemidler. De nye innovative løsninger, der blev udviklet i 2018, vil ifølge Air Cargo World med stor sandsynlighed komme i brug i løbet af 2019.

Frem mod 2020 forventer den internationale luftfartsorganisation IATA at både udgifterne til cool chain-logistik og salget af lægemidler vil stige. Her forventes den hurtigste vækst i udgifter til cool chain-logistik at finde sted i Asien og Nordamerika.

2: Fortsat usikkerhed på markedet
Med en Brexit-deadline, der for alvor nærmer sig, og den fortsatte handelskrig mellem USA og Kina går markedet et usikkert år i møde, som ifølge Air Cargo World vil komme til at udfordre branchen.

De mange mulige udfald på både Brexit-aftalen og handelskrigen gør, at eksperter forventer, at usikkerheden på markedet i hvert fald vil strække sig et godt stykke ind i 2019, og har fået dem til at advare interessenter om at have beredskabsplaner klar.

1: Stigende automatisering og digitalisering
Mange mener, at luftfragtindustrien er modstræbende i forhold til at tilpasse sig digitale innovationer, men alligevel peger udviklingen i 2018 på, at tiderne måske er ved at skifte. I løbet af året blev der ifølge Air Cargo World taget skridt mod en øget automatiserings- og digitaliseringsproces, som de forventer vil fortsætte i 2019.

Læs også: Airbus klar med flyvende hval

I de kommende år forventer de således at se flere digitale samarbejder mellem forskellige parter – nogle igennem private aftaler, og andre mere som en del af Air Cargo-samfundet.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere