09.12.2020  |  Lager & distribution

El-pakkebiler leverer årets julepakker i de store byer

I Aarhus, Aalborg, København og Samsø bliver 25 nye el-pakkebiler en del af Postnords flåde. De skal være med til at håndtere de mange ekstra pakker, danskerne har bestilt op til jul.

Som et led i at nå sin målsætning om at blive fossilfri i 2030 sender Postnord 25 elektriske pakkebiler på vejene op til jul. ”De skal køre med pakker og breve ligesom de nuværendedieselbiler, men forurener mindre, støjer mindre og koster mindre at vedligeholde”, siger Lene Reipuert, der er pakkechef i PostNord i Danmark.

De nye biler er typen Mercedes-Benz e-Sprinter, som PostNord lejer gennem sin sædvanlige partner Europcar. Bilerne er de første af sin slags, som kommer til at køre på dansk jord. De er leveret af Ejner Hessel A/S og gjort klar, så de kan komme ud med danskernes rekordmange pakker fra den eksplosivt stigende nethandel fra Black Friday og op til jul.

Læs også: Postnord bruger fossilfri biodisel og reducerer CO2 med 90 procent

”Vi er glade og stolte over, at vi sammen med Europcar, er valgt som tæt samarbejdspartner hos PostNord i forbindelse med overgangen til en grønnere vognpark. Vi oplever stor nysgerrighed fra mange virksomheder omkring elektriske køretøjer, så at PostNord nu går forrest og viser vejen med en investering som denne, kan vi kun bifalde. Biler som e-Sprinteren kan løse de fleste virksomheders reelle kørsels-behov og giver både god mening i et klimaperspektiv og i forhold til driftsomkostninger”, siger Steen Hessel, der er salgsdirektør i Ejner Hessel A/S.

Med de nye e-Sprintere bidrager PostNord både til den grønne omstilling og forbereder flåden af biler til også i fremtiden at leve op til de europæiske miljøkrav til erhvervskørsel i storbyer. De 25 Mercedes-Benz e-Sprintere bliver fordelt sådan, at der kører 10 i Aalborg, 10 i Århus, tre på Samsø og to i København.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere