24.11.2014  |  Produktion

Eksportvirksomheder har øget produktiviteten

Indhold fra partner Hvad er dette?

Eksporten er steget i de danske eksportvirksomheder siden 2008 på trods af færre medarbejdere, viser tal fra Danmarks Statistik. Erhvervsstyrelsen mener, det indikerer øget produktivitet.

På trods af, at mellemstore og store eksportvirksomheder har haft færre ansatte siden krisens start i 2008, har de alligevel formået at øge eksporten med mellem cirka 10 og 20 procent, viser tal fra Danmarks Statistik. Ifølge Erhvervsstyrelsen er det en helt klar indikation på, at produktiviteten er steget i de danske eksportvirksomheder.

Læs også: DI: Produktiviteten er overraskende god

En blanding af blandt andet stigende værditilvækst, faldende beskæftigelse og relativt lave priser på import i forhold til eksport betyder alt sammen, at produktiviteten siden 2008 er steget med cirka 25 procent og 50 procent i henholdsvis de mellemstore og store virksomheder, vurderer Erhverstyrelsen. 

De små virksomheder har også formået at øge eksporten, dog med en lidt mindre produktivitetsudvikling. De små virksomheder har øget eksporten med 15 procent og bibeholdt antallet af ansatte siden 2008.

Læs også: Få Dansk Industris bud på øget produktivitet i forsyningskæden

”Det er særligt positivt at både de små og mellemstore virksomheder formår at holde hovedet oven vande i en krisetid. Det er disse virksomheder som, ved at vokse sig større, på sigt skal drive væksten i Danmark”, siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Anders Hoffmann.

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere