Ecolab vælger UVD Robots til infektionsforebyggelse på hospitaler globalt

Det menes, at mindst 20 procent af hospitalserhvervede infektioner kan undgås ved hjælp af bedre metoder til infektionsforebyggelse i sundhedsvæsenet. Det får efterspørgslen på infektionsforebyggende teknologi til at stige, som forventes at ramme 124 milliarder kroner i 2030.

Et stigende antal patienter dør af infektioner, de får under hospitalsindlæggelse. Det menes, at mindst 20 procent af de hospitalserhvervede infektioner kan undgås ved hjælp af bedre metoder til infektionsforebyggelse i sundhedsvæsenet. Foto: Blue Ocean Robotics.

02.02.2022

SCM.dk

Som globalt førende inden for løsninger og ydelser til infektionsforebyggelse arbejder Ecolab på at hjælpe sundhedsvæsner og hospitaler med at forbedre patientbehandlingen og opnå gevinster både klinisk, driftsmæssigt og økonomisk gennem en systematisk tilgang til sikring af personalet og hygiejnen.

Som en løsning til at supplere standardmetoder til rengøring og desinfektion er autonome UV-C desinfektionsrobotter opstået. UVD-robotten er en mobil, fuldt autonom robot, som bruger UV-C-lys til at dræbe vira og bakterier og derved sikrer ekstra infektionskontrol og -forebyggelse.

Ecolab har udvidet sin globale portefølje af løsninger til infektionsforebyggelse, så den nu også omfatter netop den danskudviklede UVD Robot i produktudbuddet til kunder inden for sundhedssektoren, herunder hospitaler, kirurgiske klinikker, ambulatorier, rehabiliterings- og plejecentre og lignende.

Læs også: Kapitaltilførsel skal accelerere global ekspansion af fynske robotter

Per Juul Nielsen, CEO hos UVD Robots, ser det nye globale samarbejde med Ecolab som en vigtig blåstempling af effektiviteten ved UVD-robotternes autonome løsning:

“Vi er begejstrede over, at dette samarbejde nu udvides, så det gavner sundhedsvæsenet i endnu større udstrækning”, siger han.

En UVD-robots avancerede bakteriedræbende UV-C desinfektionsteknologi kan desinficere en operationsstue, afhængigt af arealets størrelse, på cirka otte til 15 minutter.

Det, at robotterne er autonome, frigør tid og ressourcer for hospitalspersonale. De slipper for at skulle flytte rundt på stationære UV-C-løsninger og for at skulle gå og tænde og slukke for udstyret. Derudover reducerer robottens konstante bevægelser muligheden for en UV-C-overdosis, som kan føre til en nedbrydning af materialer såsom gulfarvning og revnedannelse på udstyr, hvilket udgør en yderligere infektionsrisiko.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.04.2024SCM.dk

4 dages arbejdsuge understøtter medarbejdertrivsel

19.04.2024SCM.dk

I skal indberette emballage inden den 31. august

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle