02.02.2022  |  Branchenyt

Ecolab vælger UVD Robots til infektionsforebyggelse på hospitaler globalt

Det menes, at mindst 20 procent af hospitalserhvervede infektioner kan undgås ved hjælp af bedre metoder til infektionsforebyggelse i sundhedsvæsenet. Det får efterspørgslen på infektionsforebyggende teknologi til at stige, som forventes at ramme 124 milliarder kroner i 2030.

Som globalt førende inden for løsninger og ydelser til infektionsforebyggelse arbejder Ecolab på at hjælpe sundhedsvæsner og hospitaler med at forbedre patientbehandlingen og opnå gevinster både klinisk, driftsmæssigt og økonomisk gennem en systematisk tilgang til sikring af personalet og hygiejnen.

Som en løsning til at supplere standardmetoder til rengøring og desinfektion er autonome UV-C desinfektionsrobotter opstået. UVD-robotten er en mobil, fuldt autonom robot, som bruger UV-C-lys til at dræbe vira og bakterier og derved sikrer ekstra infektionskontrol og -forebyggelse.

Ecolab har udvidet sin globale portefølje af løsninger til infektionsforebyggelse, så den nu også omfatter netop den danskudviklede UVD Robot i produktudbuddet til kunder inden for sundhedssektoren, herunder hospitaler, kirurgiske klinikker, ambulatorier, rehabiliterings- og plejecentre og lignende.

Læs også: Kapitaltilførsel skal accelerere global ekspansion af fynske robotter

Per Juul Nielsen, CEO hos UVD Robots, ser det nye globale samarbejde med Ecolab som en vigtig blåstempling af effektiviteten ved UVD-robotternes autonome løsning:

“Vi er begejstrede over, at dette samarbejde nu udvides, så det gavner sundhedsvæsenet i endnu større udstrækning”, siger han.

En UVD-robots avancerede bakteriedræbende UV-C desinfektionsteknologi kan desinficere en operationsstue, afhængigt af arealets størrelse, på cirka otte til 15 minutter.

Det, at robotterne er autonome, frigør tid og ressourcer for hospitalspersonale. De slipper for at skulle flytte rundt på stationære UV-C-løsninger og for at skulle gå og tænde og slukke for udstyret. Derudover reducerer robottens konstante bevægelser muligheden for en UV-C-overdosis, som kan føre til en nedbrydning af materialer såsom gulfarvning og revnedannelse på udstyr, hvilket udgør en yderligere infektionsrisiko.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere