17.03.2022  |  E-handel

E-handel: Nu kan du ændre din levering, når pakken er på vej

I foråret 2020 startede et klimapartnerskab mellem Blue Water og SpaceInvader. Om muligt skulle det også bidrage til at minimere effekten af andre udfordringer som kapacitetsknaphed og chaufførmangel samt høje fragtpriser. De to partnere har nu indgået en treårig samarbejdsaftale.

Ifølge de to aktører skal fremtidens løsninger udvikles i solide klimapartnerskaber, hvor innovation og mod til at gøre ting anderledes går hånd i hånd. Det er præcis, hvad der er sket i de forløbne to år, hvor der både er kigget på fysisk kapacitetsoptimering og optimering af fragtdata hos Blue Waters kunder.

”Hver kubik- og ladmeter tæller i klimaregnskabet og på bundlinjen. Jo mere vi ved om godset og dets bevægelse i logistikflowet, des bedre bliver vi til at udnytte kapaciteten på hver kørsel og dermed gøre transporten mere bæredygtig”, siger Steen Frederiksen, adm. direktør i SpaceInvader.

Data er udgangspunktet for bæredygtig udvikling

I praksis har Blue Water og SpaceInvader testet, hvordan øget dataudveksling og data-tracking kan bidrage til en mere bæredygtig håndtering af pallegods:

”Med SpaceInvaders stativer kan vi fylde lastbilerne optimalt, reducere antallet af kørsler og spare både CO2 og omkostninger. Derfor tager vi nu næste skridt og ser løsningen fra SpaceInvader som et afgørende værktøj til klimaoptimering og en vigtig brik i vores bæredygtighedsstrategi”, fortæller Mikkel Østergaard Kruse, Director Road Operations Denmark hos Blue Water.

Hos logistikkoncernen tager man den grønne omstilling alvorligt. Et essentielt sted at tage fat er maksimal udnyttelse af lastrum og containere gennem effektiv pakning. Gods kommer i alle afskygninger, og netop derfor er fleksibiliteten ved SpaceInvaders løsning altafgørende.

Læs også: Bring vil levere samme dag til 2 millioner danskere

”Blue Waters tilgang til bæredygtighed bygger på agilitet, og derfor giver det mening for os at tilbyde SpaceInvaders produkter til vores kunder. Kiilto, en af Nordens førende producenter af hygiejne- og rengøringsprodukter, har stort fokus på at begrænse CO2-udledningen både i egen produktion og fra transporter, og i deres løsning har vi set optimeringer, hvor CO2-udlelningen er halveret per kørsel”, fortæller Mikkel Østergaard Kruse.

En vigtig brik i den grønne omstilling

Pallestativerne er blevet en fast bestanddel af Blue Waters grønne omstilling. Kunderne inddrages direkte i planlægningen af de optimeringsmuligheder, der er identificeret i deres logistikflows, og ’gevinsten’ – den grønne såvel som den økonomiske – kommer alle parter til gode.

Steen Frederiksen supplerer: ”Vores pallestativer skaber værdi for mange forskellige godstyper, også farligt gods. Det handler om at se både de strategiske og driftsmæssige muligheder, som dobbeltstabling giver; for ofte kan selv få stativer spare en lastbilkørsel”.

Samarbejdet mellem Blue Water og SpaceInvader stopper ikke her, da aftalen også omfatter fælles grøn forretningsudvikling. I øjeblikket tester de to derfor også en ny digital sporingsenhed, som monteres direkte på stativerne og gør det muligt at følge stativernes bevægelse gennem forsyningskæderne.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere