15.08.2016  |  Lager & distribution

DSV på vej med fossilfri transport i Sverige

Med en stor satsning på biodiesel regner det danske transportfirma DSV’s svenske division med at kunne reducere sit CO2-udslip med over 90 procent. Allerede til september vil det være halveret.

Et af verdens største logistik- og transportfirmaer, danske DSV, er godt på vej til at gøre et solidt indhug i sit CO2-udslip fra selskabets svenske afdeling. I løbet af den nærmeste fremtid vil man nemlig gå over til næsten udelukkende at bruge syntetisk dieselolie fremstillet af slagteriaffald og vegetabilske olier.

Læs også: UPS har kørt 1 milliard grønne mil

Efterhånden som det skifte falder på plads, regner DSV Sweden med at kunne skære over 90 procent af sine udledninger af drivhusgasser, primært CO2. I foråret 2016 fik selskabet således tilladelse fra producenterne af de såkaldte Euro 5 og 6-motorer (de to mest brændstofeffektive på markedet) til at benytte den ikke-fossile HVO 100-diesel.

Og det giver hurtigt gevinst, specielt i takt med at flere og flere tankstationer kan tilbyde det miljøvenlige alternativ i form af HVO (Hydrotreated Vegetable Oils).

"Vores samlede fragtflåde bruger ni millioner liter diesel om året, svarende til 26.000 ton carbonudledninger. Ved at konvertere til HVO 100 – og fulgt op med grundig kontrol med at speditørerne følger reglerne – vil vi have reduceret vores udledning med 13.000 ton allerede til september", siger CFO for DSV Road AB i Sverige, Christer Hagsund.

Fra DSV’s side holder man desuden også nøje øje med udviklingen af andre typer bæredygtige typer brændstof, eksempelvis biogas, elektricitet og bioetanol. Derudover er Christer Hagsund selv i dialog med både bilfabrikanter, olieselskaber og myndigheder for at yderligere styrke indsatsen på klimaets vegne.

Læs også: Scaniabiler på biogas i København

"I overensstemmelse med vores ISO 14001-certificering arbejder vi i retning af fortsatte forbedringer og opfølgning i forhold til vores miljømæssige målsætninger. Vores mål er at kontinuerligt forbedre vores præstation og opnå reduktioner på over 90 procent, når forudsætningerne er på plads", slutter Christer Hagsund.

I Sverige er HVO 100 fritaget for afgifter, hvilket gør at literprisen følger niveauet for almindelig diesel.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere