Disse lande er mest forandringsparate
Sverige er blandt de bedste lande til at omstille sig, når forandringer rammer, viser nyt KPMG-indeks.
I et nyt globalt indeks over 90 udvalgte landes forandringsparathed, erobrer Sverige andenpladsen kun overgået af Singapore.
Læs også: KPMG styrker rådgivning af global supply chain management
Det er revisionsfirmaet KPMG, der sammen med Oxford Economics har målt, hvordan landene performer med hensyn til teknologisk udvikling, global konkurrence, naturkatastrofer med mere. I alt indgår der 26 parametre i indekset.
Selv om de lande, der ligger højt i indekset er meget forskellige i størrelse og beliggenhed, er der dog ifølge KPMG flere gennemgående træk: Landene har et dynamisk virksomhedsmiljø, stabile og effektive regeringer, en veluddannet befolkning samt et stærkt civilsamfund.
Velstående lande er ikke de mest forandringsparate
Ud af indekset kan det ses, at landenes forandringsparathed ikke altid hænger sammen med deres velstand. For eksempel er Chile nummer 11 på listen foran både USA og Frankrig.
Velstand og høje indkomster er nært knyttet med forandringsparathed, men indkomst er ikke en uoverkommelig barriere for at forbedre den økonomiske og sociale styrke, siger Timothy A.A. Stiles, der er chef for International Development Assistance Services i KPMG.
Det er et opløftende signal at sende til lande med lavere indkomst, at stærke offentlige institutioner og regeringens styring kan skabe stabilitet i hårde tider og potentielt skabe nye muligheder, uddyber Stiles.
Læs også: Er outsourcing stadig den rigtige løsning?
Hvordan Danmark klarer sig i indekset, står desværre hen i det uvisse, da Sverige er det eneste land i Skandinavien, der er med i opgørelsen.
De ti mest forandringsparate lande er:
1.Singapore
2.Sverige
3.Qatar
4.New Zealand
5.Tyskland
6.Israel
7.Japan
8.Saudi-Arabien
9.Australien
10.Storbritannien
- JKK