13.10.2020 | Strategi & ledelse
Disse 3 supply chain udfordringer er din adm. direktør optaget af
I en tid hvor det globale erhvervsliv er udfordret, holder adm. direktører særligt øje med tre udfordringer: robuste forsyningskæder, balancerede teknologiske investeringer og skift i arbejdsstyrken. Det er op til supply chain direktørerne at komme med svar på, hvordan man bedst håndterer dem.
En robust forsyningskæde bliver en høj prioritet med stigende usikkerheder omkring handelsforhold og pandemier. Arkivfoto.
Adm. direktører så en økonomisk nedtur komme allerede før, de kendte til COVID-19. Sådan lyder det nu fra Gartner. Og det har formet deres reaktion under coronakrisen, mener rådgivningsvirksomheden. I højere grad end under normale økonomiske nedture ser de nu kritisk på deres egen forretning – og dermed også deres forsyningskæder.
Læs også: Øget årvågenhed får amerikanske virksomheder til at forenkle forsyningskæder
Særligt tre udfordringer optager de adm. direktører i efteråret 2020:
- En robust forsyningskæde bliver en høj prioritet med stigende usikkerheder omkring handelsforhold og pandemier. Over halvdelen af adm. direktører forventer at have en særdeles robust forsyningskæde indenfor de næste to til tre år. Men en robust forsyningskæde betyder som regel også mindre fleksibilitet, og derfor skal supply chain direktører gøre det klart, at der er tale om et trade-off. Det er nødvendigt at finde en balance.
- Virksomheder investerer lige så meget – og mere – i teknologisk udvikling som før corona. Digitalisering hitter oven på COVID-19, men omstillingen skal ske med øje for vækst, finansiel stabilitet, omkostnings- og risikostyring. ”Supply chain direktører må gøre det klart, at digitale fremskridt i dag sikrer mulighederne i morgen”, siger Thomas O’Connor, senioranalytiker ved Gartner Supply Chain Practice.
- Det bliver nødvendigt med en omstrukturering af virksomhedens arbejdsstyrke i takt med den øgede digitalisering. ”Supply chain direktører kan lave en analyse for at forstå, hvor organisationen mangler nøglefærdigheder, og derefter udvikle en strategi for enten at ansætte sig til færdighederne eller uddanne den eksisterende arbejdsstyrke”, afslutter Thomas O’Connor.
- KCP

Videnskaben taler sit klare sprog om klimaet
FN’s klimapanel (IPCC) har sat sidste punktum i sjette hovedrapport. Rapporten vil stå som en videnskabelig hjørnesten mange år frem og danne grundlag for fremtidens klimapolitik.
Strategi & ledelse

Vil være pioner i vedvarende energi på faciliteter
Logicenters vil installere solceller på tværs af 800.000 m2 tagareal på selskabets logistikcentre. Det svarer til 133 fodboldbaner og er mere end en fordobling. Det er samtidig en indikation på, hvor høj prioriteret bæredygtighed har for erhvervslivet.
Lager & distribution

Billund Lufthavn tænker stort
Den 20. marts blev Maersk Air Cargos første fragtfly sendt på vingerne fra Billund Lufthavn til Kina. Det skete efter en reception med skåltaler, snoreklip og netværk blandt andet med besøg fra transportminister Thomas Danielsen og erhvervsminister Morten Bødskov.
Lager & distribution

5 dominerende automationstendenser lige nu
I marts måned var repræsentanter for den internationale robot-branche samlet i Odense til European Robotics Forum 2023. I den anledning gav Rasmus Smet Jensen, Vice President, Marketing & Strategy hos Mobile Industrial Robots (MiR), sit bud på de vigtigste tendenser inden for automation lige nu.
Lager & distribution

Dagrofas logistik skaber vækst i årsregnskabet
Dagrofas årsresultat for 2022 lander på 74 millioner kroner, hvilket er fødevarekoncernens bedste i 11 år og knap 30 procent bedre end sidste år. Det er i høj grad fødevarekoncernens foodservice- og logistikforretninger, som trækker det samlede årsresultat op, mens detail – i lighed med øvrige markedsdeltagere - har været udfordret af svære markedsvilkår og høje energipriser.
Innovation

Danmarks naturressourcer for 2023 er opbrugt
Den 28. marts har Danmark opbrugt sine naturlige ressourcer for 2023 som et af de første lande i verden. Dagen er også kendt som ‘Overshoot Day’. Resten af året bruger vi flere ressourcer – for eksempel fisk og træ – end Jorden naturligt kan genskabe resten af året. Danmarks forbrug skal reduceres, mener WWF Verdensnaturfonden, som sammen med DBA sætter fokus på genbrug.