13.10.2020  |  Strategi & ledelse

Disse 3 supply chain udfordringer er din adm. direktør optaget af

I en tid hvor det globale erhvervsliv er udfordret, holder adm. direktører særligt øje med tre udfordringer: robuste forsyningskæder, balancerede teknologiske investeringer og skift i arbejdsstyrken. Det er op til supply chain direktørerne at komme med svar på, hvordan man bedst håndterer dem.

Adm. direktører så en økonomisk nedtur komme allerede før, de kendte til COVID-19. Sådan lyder det nu fra Gartner. Og det har formet deres reaktion under coronakrisen, mener rådgivningsvirksomheden. I højere grad end under normale økonomiske nedture ser de nu kritisk på deres egen forretning – og dermed også deres forsyningskæder. 

Læs også: Øget årvågenhed får amerikanske virksomheder til at forenkle forsyningskæder

Særligt tre udfordringer optager de adm. direktører i efteråret 2020:

  • En robust forsyningskæde bliver en høj prioritet med stigende usikkerheder omkring handelsforhold og pandemier. Over halvdelen af adm. direktører forventer at have en særdeles robust forsyningskæde indenfor de næste to til tre år. Men en robust forsyningskæde betyder som regel også mindre fleksibilitet, og derfor skal supply chain direktører gøre det klart, at der er tale om et trade-off. Det er nødvendigt at finde en balance.
  • Virksomheder investerer lige så meget – og mere – i teknologisk udvikling som før corona. Digitalisering hitter oven på COVID-19, men omstillingen skal ske med øje for vækst, finansiel stabilitet, omkostnings- og risikostyring. ”Supply chain direktører må gøre det klart, at digitale fremskridt i dag sikrer mulighederne i morgen”, siger Thomas O’Connor, senioranalytiker ved Gartner Supply Chain Practice.
  • Det bliver nødvendigt med en omstrukturering af virksomhedens arbejdsstyrke i takt med den øgede digitalisering. ”Supply chain direktører kan lave en analyse for at forstå, hvor organisationen mangler nøglefærdigheder, og derefter udvikle en strategi for enten at ansætte sig til færdighederne eller uddanne den eksisterende arbejdsstyrke”, afslutter Thomas O’Connor.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere