Øget årvågenhed får amerikanske virksomheder til at forenkle forsyningskæder

Siden 2015 er forsyningskæde-årvågenheden vokset hos amerikanske virksomheder. Det har startet en tendens, hvor de planlægger at forenkle forsyningskæden. Målet er at skære omkostninger og øge effektiviteten.

Virksomheden Mondelēz International Inc. har igangsat projektet Simplify to Grow, hvor målet netop er at øge fortjenesten ved at simplificere deres forsyningskæde. Arkivfoto..

24.09.2020

SCM.dk

Før 2015 fyldte fokus på forsyningskæden ikke hos mange virksomheder i deres årsrapport. Men det har ændret sig. Siden 2015 har over 50 store amerikanske beskrevet kompleksiteten af deres forsyningskæder i årsrapporten. Det markerer en større årvågenhed omkring kompleksiteten i moderne, globale forsyningskæder, skriver mediet Supply Chain Brain.

Som konsekvens heraf lægger rækker af virksomheder strategier for at komme kompleksiteten til livs.

Ned med kompleksiteten, op med fortjenesten

En øget kompleksitet indebærer flere underleverandører og producenter, som i sidste ende kan spænde ben for en gnidningsfri fremstilling af det endelige produkt. I sidste kan det betyde højere omkostninger. Derfor følger virksomheder som eksempelvis Oracle Corp. en strategi, der reducerer antallet af tredjepartsproducenter og produktionslokationer. For andre virksomheder handler det om at strømline produktionsprocessen, reducere antallet af distributionscentre, samt lukke andre overflødige faciliteter.

Virksomheden Mondelēz International Inc. har igangsat projektet Simplify to Grow, hvor målet netop er at øge fortjenesten ved at forenkle deres forsyningskæde. De vil reducere unødvendige omkostninger forbundet med en kompleks forsyningskæde – et træk, der forbedrer konkurrenceevnen samt fritstiller midler til videre investering i virksomheden.

Konfliktmineraler

Udover de direkte omkostninger forbundet med en kompleks forsyningskæde kan kompleksiteten også betyde tab for virksomheder, der ikke er årvågne nok, skriver Supply Chain Brain.

Mineraler som tin, guld og tantal indgår i mange produkter, som vi bruger til hverdag og er dybt afhængige af som mobiltelefoner og kameraer. Men mange af dem udvindes i den Demokratiske Republik Congo og betegnes som konfliktmineraler, fordi de bliver brugt til at finansiere bevæbnede militser i landet.

Efter 2014 blev amerikanske virksomheder krævet at bevise, at de ikke var med til at finansiere krig i Afrika igennem mineralindkøb, da Dodd-Frank-loven trådte i kraft. Udover ballade med den amerikanske regering kunne dette få dem i problemer med investorer, kunder mm. Det blev derfor nødvendigt for virksomhederne at sætte sig ind i, hvordan deres forsyningskæde var opbygget.

Kilde: Supply Chain Brain

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

02.09.2024LOGISTIKCENTERET A/S

Sponseret

Løbende daglige forstyrrelser dræner logistikken

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

03.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

28.05.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Klarhed i timemåling på truck: A-tid kontra S-tid

29.04.2024Oracle Danmark A/S

Sponseret

Gartner anerkender igen Oracle som Leder i den seneste Magic Quadrant™ for Supply Chain Planning

11.12.2023RELEX Solutions

Sponseret

RELEX recognized as a Leader in 2023

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online