01.10.2018  |  Lager & distribution

DHL forudser fortsat handelsvækst

Den globale handel fortsætter med at vokse, ifølge de tre sidste måneders målinger fra DHL’s globale handelsbarometer.

Den globale handelsvækst kommer til at vokse, ifølge DHL’s globale handelsbarometer (GTB). De næste tre måneder stiger verdenshandelen, men lidt langsommere end tidligere.

GTB er en ny og unik indikator for både hvordan verdenshandelen ser ud i dag og i fremtiden. Barometeret blev lanceret i januar 2018 og er baseret på en stor mængde logistik data, der bliver evalueret med hjælp fra kunstig intelligens.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: DHL klar med globalt handelsbarometer

”Efter måneder med varme forhold og lyse udsigter i verdenshandelen, sænkes temperaturerne. Vi er på vej ind i mere normale og koldere – men stadig dejlige – temperaturer,” siger Tim Scharwath, CEO i DHL Global Forwarding.

Handelsvæksten bliver forsinket en smule pga. en lavere vækstrate indenfor lufthandel, og fordi den globale havhandel næsten er stilstående.

Vækst på trods af politisk spænding
Handelskrigen mellem USA og Kina har ikke påvirket verdenshandelen negativt som ellers frygtet.

”På trods af den politiske spænding mellem globale spillere over handelsrelaterede problemstillinger, viser DHL’ s globale handelsbarometer en solid positiv vækst i verdenshandelen over de næste tre måneder,” siger Tim Scharwath.

Læs også: Handelskrig kan få virksomhederne til at flytte produktionen fra Kina

DHL’s handelsbarometer tager udgangspunkt i syv lande, som inkluderer Indien, Sydkorea, Japan, USA, Kina, Tyskland samt Storbritannien og udgør 75 procent af den samlede verdenshandel.

Indien viser stor fremtidig handelsvækst, mens Storbritanniens handel er uændret, og de andre lande har udsigt til en lille vækst.

GTB udgives næste gang den 28. november.

- SN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere