05.02.2018  |  Strategi & ledelse

DHL klar med globalt handelsbarometer

Cross-border-handel med halvfabrikata og råvarer står til at stige inden for de næste tre måneder. Det viser DHL’s nye Global Trade Barometer, der henter forudsigelser for verdenshandelen ved hjælp af kunstig intelligens.

DHL introducerer en ny og unik tidlig indikator for den nuværende tilstand og fremtidige udvikling af den globale handel. Det såkaldte Global Trade Barometer er baseret på store mængder logistikdata, der analyseres ved hjælp af kunstig intelligens.

”I en verden præget af ustabilitet og usikkerhed, bidrager vi til større gennemsigtighed og forudsigelighed – til gavn for vores kunder, vores forretning og samfund,” mener CEO for DHL Global Forwarding, Tim Scharwatch.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: DHL transporterer kinesisk pandaer til Finland på bæredygtig vis

I og med, at den globale handel spiller en væsentlig rolle for verdensøkonomien, vil den nye indikator ikke kun give et perspektiv på den fremtidige handel, men også på udsigelserne for verdensøkonomien, lyder det fra DHL. 

Samarbejde med Accenture 
”DHL Global Trade Barometer viser imponerende, hvordan digitalisering - ved hjælp af Big Data og Predictive Analytics - åbner helt nye muligheder, som vi kan bruge til gavn for vores kunder," siger Tim Scharwatch.

Indikatoren er udviklet i samarbejde mellem DHL og Accenture, og sidstnævnte skal levere datamodellering og forudsigende analyser til at forudse fremtidige handelstendenser for DHL.

Den tyske logistikgigant vil modtage en samlet oversigt over indsigterne, som skal give dem en større forståelse for den nuværende og fremtidige globale handelslogistik for sine kunder.

Detaljeret datamodellering
DHL Global Trade Barometer er baseret på import- og eksportdata for en række halvfabrikata og råvarer, som ligger til grundlag for yderligere industriproduktion, f.eks. firmaers mærker til tøj, kofangere eller touchskærme til mobile enheder.

Kilderne til indekset stammer fra markedsdata fra luft- og containerfragt i syv lande, som tegner sig for mere end 75 procent af verdenshandelen. Ved hjælp af kunstig intelligens og forskellige statistiske metoder komprimeres disse data til en enkelt indeksværdi, som offentliggøres på globalt plan og individuelt for de syv lande, der evalueres.

DHL’s indeks repræsenterer det vejede gennemsnit af den nuværende vækst og de kommende to måneder af verdenshandelen. En indeksværdi over 50 indikerer en positiv udvikling; værdier under 50 point til et fald i verdenshandelen.

Januar indeks - fortsat moderat vækst
Indekset for januar 2018 indikerer, at den globale handel vil fortsætte med at vokse inden for de næste tre måneder. Ved første udgivelse scorede indekset 64, hvilket er lidt under værdierne beregnet for tidligere måneder.

Det betyder, at verdenshandelen stadig anses for at være i en ekspansiv tilstand, men samtidig at væksten mister fart. Nedgangen skyldes udsigterne til en svækkelse for kinesisk og japansk handel, som kun delvist opvejes af forbedrede udsigter for Indien, Sydkorea og Storbritannien.

Læs også: DHL samler ledere og startups til innovationsdag

Indsigten fra det nye barometer vil hjælpe DHL-kunderne til at optimere deres forretningsproces, fx vejledning i investeringer og supply chain-beslutninger, mener virksomheden. Desuden vil DHL selv udnytte indikatoren for at finjustere sin egen ressourceplanlægning for sine internationale logistiske operationer.

-JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere