05.03.2018  |  Branchenyt

DFDS restrukturerer i Italien

Aktiviteterne i DFDS’ italienske logistikafdeling har ikke levet op til forventningerne og bliver derfor restruktureret. Banetransport til bl.a. Danmark vil ophøre, og 34 ansatte vil blive berørt.

Utilfredsstillende resultater er den korte forklaring, DFDS giver på, at selskabet med øjeblikkelig virkning vil restrukturere sine italienske logistikaktiviteter. Det melder virksomheden i en pressemeddelelse i dag.

Læs også: Årets bæredygtige lastbil er stadig italiensk

En stor del af aktiviteterne er dør-til-dør baneløsninger mellem Italien og Danmark, Sverige og Storbritannien. Disse vil overgå til andre aktører eller ophøre senest d. 1. april, lyder det. Det samme vil DFDS’ lager- og distributionsaktiviteter i Fagnano nord for Milano.

Baneløsningerne mellem Italien og Benelux, Irland og Norge vil derimod fortsætte, fremover med administration i kontorer i Oslo og Rotterdam. På vejene fortsætter DFDS Lilla Edet (det tidligere Italcargo) med at køre mellem Italien og Sverige.

DFDS forventer at restruktureringen vil reducere årets omsætning i de italienske logistikaktiviteter med omkring 225 mio. sammenlignet med 2017. I alt vil processen påvirke 34 ansatte i Danmark, Sverige, Italien og Storbritannien, og DFDS har allerede i dag taget hul på samtaler med de enkelte medarbejdere.

Læs også: DSV opjusterer 2017-forventningerne efter vækst i kvartalsregnskabet

Derudover forventer man at restruktureringen vil medføre en lille forbedring i indtjeningen for 2018, bortset fra engangsudgifter på omkring 15 mio. kr. Disse vil blive bogført under særlige poster (Special Items), der justeres fra -20 til -45 mio. kr. Koncernens hovedregnskab og forventninger til 2018 er uændrede.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere