11.01.2019  |  Branchenyt

DFDS og Ekol Logistics udvider samarbejdet

Rederiet DFDS og det tyrkiske transportselskab Ekol Logistics har aftalt at udvide deres samarbejde i det østlige Middelhav betydeligt.

DFDS, der driver rederi og vognmandsvirksomhed i Nordeuropa og Middelhavsregionen, har ekspanderet samarbejdet med Ekol Logistics, der er et af de førende transportselskaber på markedet mellem Tyrkiet og Europa.

Læs også: DFDS køber tyrkisk shippingselskab

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den nye aftale mellem parterne indebærer søtransport mellem Istanbul i Tyrkiet, og Trieste i Italien. DFDS regner med, at det udvidede samarbejde vil forøge mængden af fragtenheder med 30 procent. Det betyder samtidig, at DFDS vil udvide terminalkapaciteten for at få plads til de ekstra mængder.

”Jeg er meget glad for at oplyse, at vi har underskrevet en kontrakt om at anvende en nybygget RoRo-terminal i Yalova sydøst for Istanbul. Det er et meget vigtigt skridt til effektivt at reducere begrænsninger i terminalkapacitet, så vi kan sikre godsflowet for vores kunder. Det giver også en bredere geografisk dækning for vores mange kunder i og omkring Istanbul”, siger Peder Gellert, executive vicepræsident og chef for DFDS' Shipping Division.

Flere og større skibe
Ydermere vil det danske rederi øge skibskapaciteten ved at indfører flere skibe, heriblandt to fragtfærger der skal leveres fra Kina i starten af året. Fragtfærgerne bliver de største, som DFDS nogensinde har haft med plads til 450 trailere hver.

”Det glæder mig meget, at vi kan udvide vores service til transportvirksomheder og logistikudbydere, som transporterer gods mellem Tyrkiet og EU. Vi har en stærk tro på potentialet i transportkorridoren, der forbinder nogle af verdens største og mest dynamiske industriområder, og vi vil fortsat investere i at levere en endnu mere robust og pålidelig forsyningskæde, der understøtter vækst og beskæftigelse på begge sider også i fremtiden”, siger Peder Gellert.

Læs også: DFDS slår dørene op for IT-udviklingscenter i Istanbul

I juni 2018 investerede DFDS i det tyrkiske selskab U.N. Ro-Ro og har også etableret et IT-udviklingscenter i Istanbul.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere