13.03.2019  |  Lager & distribution

DFDS’ største fragtfærge sættes i drift i Middelhavet

Når Ephesus Seaway ankommer til Trieste i Italien bliver det den første af i alt seks af mega-færger, som DFDS sætter i drift.

Den 13. marts bliver en stor dag for DFDS. Her ankommer den første af selskabets nybyggede færger, Ephesus Seaway, for første gang til Trieste i Italien med 450 trailere fra Istanbul i Tyrkiet. Færgen er både DFDS’ største nogensinde og den største, der sejler i Middelhavet.

Læs også: "Vi skal have flere ben at stå på"

Specifikationer for den nye fragtfærge:

  • Lanemeter: 6.700
  • Trailere: 450
  • Længde: 237,40 meter
  • Hastighed: 21,0 knob
  • Passagerer: 12

Kilde: DFDS

”Vi er ekstremt stolte over at kunne præsentere vores nye fragtfærge til vores kunder, som kan se frem til højere effektivitet og større kapacitet, hvilket giver dem mulighed for at udvide deres forretning og samtidig sikrer, at DFDS er forberedt til vækst i Nordeuropa og Middelhavsområdet”, siger Peder Gellert, Executive Vice President og chef for DFDS’ færgedivision.

Kan lastes på under seks timer
DFDS har bestilt i alt seks af disse mega-færger hos det kinesiske skibsværft Jinling Shipyard. Den næste i serien vil ligeledes blive sat i drift i Middelhavet sent i foråret.

Alle de nye fragtfærger er udstyret med et unikt rampesystem, så DFDS’ kunder kan se frem til, at deres varer kan blive lastet og aflæsset i terminalen på under seks timer.

Læs også: DFDS køber tyrkisk shippingselskab

På grund af den store kapacitet vil energiforbruget pr. transporteret trailer blive væsentligt reduceret. Derudover vil alle færgerne blive udstyret med scrubbers for at sænke udledningen af svovloxid og for at være forberedt på den globale svovlregulering, der træder i kraft fra januar 2020.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere