12.11.2020  |  Branchenyt

Det går fremad i den danske industri

Produktionen i industrien tog et dyk, da coronarestriktionerne satte ind. Nu går det igen fremad i Danmark, hvor det samlede produktionsindeks i september steg med 2,2 procent. Særligt i Sverige går det også fremad. Her nåede industrien i august samme produktionsniveau, som den havde i februar – før corona ramte.

Mens den amerikanske og det samlede EU’s industriproduktion stadig er en god del lavere end før corona, er den danske nu kun 1,7 procent fra februars niveau, når man tæller septembers tal med. Samlet set er den danske produktion i hele tredje kvartal kun vokset med 0,5 procent, men det skyldes et stort dyk i medicinalindustrien, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Samtidig oplevede elektronikindustrien nemlig stor fremgang. Produktionen i elektronikindustrien steg med 26 procent i forhold til andet kvartal, og ser man bort fra medicinalindustrien voksede den samlede danske industriproduktion med 4,4 procent henover juli, august og september.

Skandinavisk fremgang

På den anden side af Øresund står det også godt til i industrien. I august steg produktionen med 8,7 procent, hvilket bragte Sverige op på samme niveau, som før pandemien ramte. Det samlede EU og USA’s produktion steg kun lidt i august.

At både Danmark og Sverige klarer sig bedre end det øvrige Europa og amerikanerne, kan hænge sammen med håndteringen af COVID-19. Sverige har stort set ikke været lukket ned og Danmark har kun været delvist lukket ned.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere