16.09.2021  |  SCM 4.0

Dematic vinder millionkontrakt med dagligvarekoncern Kesko

Dematic har fået til opgave at automatisere den finske dagligvarekoncern Keskos online supermarked og tilhørende lager. Dematic installerer et pilotanlæg med Micro-Fulfilment-løsning med AutoStore-teknologi i det første halvår af 2022.

Dematic, der leverer intralogistiske løsninger, bekendtgjorde i dag en ny kontrakt med det finske detailkonglomerat Kesko, som i løbet af pandemien har oplevet en eksponentiel stigning i handlen med dagligvarer på nettet. Dette gjorde dem interesseret i automatisering af deres online supermarked og Dematics Micro-Fulfilment-løsning med AutoStore-teknologi, som derfor skal installeres i en Kesko-forretning i Helsinki i det første halvår af 2022.  

"Dematic-løsningen giver os mulighed for at skalere op efterhånden som vi vokser. Løsningen kommer også til at forbedre vores kunders oplevelse i forretningen, hvor størstedelen af bestillinger på nettet plukkes uden for kundeområderne. Desuden kan den valgte teknologi bruges på en måde, der støtter vores forretningsmodel bedst muligt”, fortæller Pekka Tala, der er Development Director hos Kesko, som er den næststørste dagligvarekoncern med en markedsandel på 36,9 procent. Han fortsætter:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Takket være Dematics meget professionelle team gik evaluerings- og købsprocessen meget glat. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med Dematic, så vi kan give vores kunder et højt serviceniveau, især ved opfyldning af bestillinger på nettet såsom click and collect”.

Læs også: Trelleborg automatiserer nyt europæisk servicecenter

"Vi glæder os over at kunne starte vores partnerskab med Kesko og hjælpe dem med at forøge deres andel af det finske dagligvaremarked. Kombinationen af micro-fulfilment med AutoStore-teknologien giver Kesko større fleksibilitet ved opfyldelsen af bestillinger og kan dermed bedre imødekomme deres kunders behov”, udtaler Steffen Thierfelder, der er Senior Sales Director for Nordeuropa hos Dematic.

Pilotanlæget er en del af Keskos investering på flere millioner euro i automatiseringsteknologi. Kesko forventer at implementere yderligere micro-fulfilment-løsninger i deres butikker de kommende år. De er designet til at erstatte Keskos tidligere afhængighed af manuelle arbejdsgange i områder med stor efterspørgsel.   

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere