08.06.2020  |  Innovation

DCSA klar med IoT-standard til containersporing

Med et mål om yderligere digitalisering af international containerfragt, offentliggør DCSA den første af en række IoT-standarder. ”IoT vil indlede en ny ære af effektivitet i den globale handel”, lyder det fra FN-afdelingschef.

Nonprofit-gruppen Digital Container Shipping Association (DCSA), der blev startet op af blandt andet Mærsk i 2019, vil nu etablere øgede standarder for den digitale containerfragt for sine rederimedlemmer.

De nye IoT-standarder for containerfragten skal således implementeres af operatører og ejere, såvel som havne, terminaler, logistikudbydere på land og eventuelle tredjeparter. Med standarderne kan fragtmænd og andre i forsyningskæden give mere præcise og uafbrudte informationer om containernes lokation og status på indholdet til kunderne.

Læs også: Thailandsk havn tester autonome containertrucks

”IoT vil indlede en ny æra af effektivitet i den globale handel. Intelligente containere, der deler information med flere interessenter, vil muliggøre en digitalt aktiv forsyningskæde. Dette vil i høj grad øge effektiviteten og gennemsigtigheden, forbedre kvaliteten af de forsendte varer, reducere affaldsmængder og hæve sikkerhedsniveauet”, siger Maria Rosaria Ceccarelli, chief of trade facilitation section hos FN's Økonomiske Kommission for Europa (UNECE).

Initiativet er et af flere, DCSA fremsætter for at fremskynde digitaliseringen i shippingsektoren. IoT-lanceringen af den første af tre planlagte, hvor de fremtidige vil fokusere på datastruktur og håndtering samt sikkerhed og tilgængelighed.

”Denne offentliggørelse er et vigtigt skridt i at muliggøre masseudrulning af intelligente containere og danner grundlaget for en gruppe af standarder, der vil tage fat på de vigtigste emner omkring brug af containere i industrien. Når de er implementeret, vil vores IoT-standarder f.eks. kunne spore og kontrollere reefercontainere på hele rejsen uden ’blind spots’. Dette vil give mere værdi til slutkunden mens containerdriften effektiviseres”, siger CEO for DCSA, Thomas Bagge.

 -HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere