25.07.2016  |  Branchenyt

DB Schenker vil finde fremtidens digitale logistikløsninger

Transportvirksomheden DB Schenker samarbejder med tysk forskningsinstitut for at finde innovative, digitale løsninger, der kan bruges i fremtiden logistik.

DB Schenker vil være med til at finde fremtidens digitale løsninger, når det kommer til logistik. Det har medført et samarbejde mellem transportvirksomheden og det tyske forskningsinstitut Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics (IML). Sammen arbejder de to parter i DB Schenkers Enterprise Lab for at finde og undersøge digital innovations mange muligheder.

”Målet er at designe fremtidens logistiksystem. Vores forskning er rettet mod blandt andet udvikling af digitale forretningsmodeller og optimering af lagerstyringsprocessor gennem ny software”, siger managing director i DB Schenker Danmark, Henrik Dam Larsen.

Optimal pakning med et tryk på en knap
Et eksempel på eksperterne i Enterprise Labs arbejde er udviklingen af et softwareværktøj, der kan beregne, hvordan en lastbil pakkes mest optimalt, så så få lastbiler som muligt skal ud og køre. Henrik Dam Larsen fortæller om projektet:

”Hvor det tidligere tog lang tid at beregne, får vi nu svaret med et tryk på en knap. Afsenderne har samtidig mulighed for at lave individuelle tilpasninger til lige præcis deres transporter. Det er smart – sådan nogle innovative løsninger skal vi have mange flere af”, siger han.  

Læs også: DB Schenker går forrest med ny online markedsplads

DB Schenker har 720 kontorer i 36 europæiske lande. Ugentligt har virksomheden cirka 32.000 ruter og faste dør-til-dør transittider.

-CHM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere