13.01.2022  |  Branchenyt

DANX byder Axcel velkommen som primær investor og fortsætter vækstrejsen sammen med Carousel

Indhold fra partner Hvad er dette?

DANX er glade for at kunne annoncere, at Axcel bliver primær investor i DANX. Axcel er en nordisk-baseret professionel kapitalfond, der ønsker at støtte DANX på deres videre sensationelle vækstrejse. Axcel har samtidig investeret i Carousel – eksperter inden for kritisk servicelogistik med base i England. Visionen er at bringe de to virksomheders unikke styrker sammen og skabe en stærk paneuropæisk In-night logistikleverandør med fortsatte vækstambitioner.

DANX og Carousel deler samme historik og tilbyder end-to-end supply chain-løsninger samt håndtering af tidskritiske reservedele i hele Europa, hvorfor de to virksomheder er et rigtig godt match. Som CEO i DANX, Klaus Rud Sejling, bemærker, vil dette resultere i mange nye muligheder for, at de to virksomheder kan investere yderligere i teknologi og udvikle sig inden for forskellige områder:

”Jeg er meget stolt af vores hidtidige vækst, som har været drevet af vores evne til at tilbyde uovertrufne logistikydelser gennem vores tætte netværk, der dækker Norden og Baltikum. Sammen med Carousel er vi godt positioneret til at vokse og være med på europæisk niveau. Det vil gøre os i stand til at øge investeringer i teknologi, og vi vil, i fællesskab, kunne styrke vores serviceudbud ved at gå ind på nye markeder samt tilbyde en større geografisk rækkevidde”.

Hos Carousel deler de den samme begejstring for den fælles vækstrejse. Jonathan Simpson-Dent, CEO for Carousel, udtaler: ” Jeg ser frem til at bringe to virksomheder, der begge er fremtrædende i deres respektive regioner og sektorer, sammen. I partnerskab med Axcel kombinerer vi to succesrige teams for at skabe et paneuropæisk servicelogistiknetværk, der er positioneret til at drage fordel af proaktiv kundeservice og engagement med et stærkt vækstpotentiale”. 

Jonathan Simpson-Dent, nuværende CEO for Carousel, bliver bestyrelsesformand – hvor også DANX-stifter, Søren Gønge, fortsætter som investor og bestyrelsesmedlem, mens Klaus Rud Sejling tiltræder som CEO for den sammenlagte virksomhed.

Transaktionen er underlagt sædvanlige myndighedsgodkendelser og forventes afsluttet i 1. kvartal 2022

Om DANX

DANX er en stærk In-night distributør af reservedele på tværs af Norden og Baltikum med et distributionsnetværk af lastbiler, varevogne og lufttransport i alle syv lande. DANX, der blev grundlagt i 1992, kan tilbyde alle former for reservedelslogistik og med et stærkt netværk af lagerbygninger og HUBs, garanterer DANX In-night distribution inden for 12 timer med levering før klokken 7 næste morgen. Med en komplet end-to-end IT-platform integreret med kundernes arbejdsgange og processer, hjælper DANX sine kunder med at optimere deres forsyningskæde ved at minimere leverings- og produktionstid. Virksomheden omsatte for ca. 900 mio. i 2021.

Om Carousel

Carousel er en fremtrædende paneuropæisk logistikleverandør, specialiseret i end-to-end forsyningskædeløsninger, der håndterer reservedele til OEM’er fra distributionscentre og leverer direkte til feltserviceingeniører, forhandlere og slutbrugere. Carousel, der blev grundlagt i 1986, bruger fleksible netværk, der er skræddersyet til slutkundens krav samt forbundet via en unik teknologiplatform, der gør det muligt at opnå en fejlfri og transparent service af eftermarkedslogistik. Virksomheden genererede ca. DKK 500 mio. i omsætning i 2021.

Mere fra DANX

DANX

www.danx.com

  DANX ER NORDENS FØRENDE SPECIALIST I RESERVEDELSLOGISTIK Vores kerneforretning er natdistribution, hvilket betyder, at vi leverer inden kl. 07:00 om morgenen i de Nordiske lande direkte ind i bagagerummet på mere end 6000 servicebiler, autoværksteder eller andre prædefinerede leveringssteder. Vi distribuerer både på tværs af de nordiske gr…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere