Danske Rederier vil have flere kvinder ind i branchen

Danske Rederier har præsenteret et nyt initiativ, der skal øge andelen af kvindelige ansatte ombord de danske skibe og i branchen generelt. Det er godt for forretningen, lyder det fra bl.a. Torm og DFDS.

Flere rederier har skrevet under på et charter, der forpligter dem til at udarbejde en strategi, som skal sikre flere kvindelige ansættelser..

27.01.2020

SCM.dk

13 rederier skrev i sidste under på et charter, der forpligter dem til at arbejde målrettet mod en mere kønsmæssigt ligestillet besætning. Dette sker på baggrund af et tiltag, Danske Rederier vil implementere for at få flere kvinder ind i skibsbranchen.

Lige nu arbejder knap 20.000 mænd og omkring 3.000 kvinder i de danske rederier.

Læs også: Rekordmange skibe sejler nu under dansk flag

”Vi har en stor udfordring med at rekruttere arbejdskraft til Det Blå Danmark. Og lige nu går vi ganske enkelt glip af halvdelen af talentmassen, når vi ikke er bedre til at tiltrække kvinder. Det prøver vi nu at gøre op med og vil sammen med rederierne gøre en indsats for at få flere kvinder om bord”, siger administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

I charteret forpligtiger rederierne sig til at udarbejde en strategi eller plan for at øge andelen af kvinder i virksomheden, samt igangsætte initiativer, der skal understøtte det.

Derudover skal de selv udvikle og opstille konkrete målsætninger, der skal sikre flere ansættelser af kvinder. Et medlem af topledelsen skal stå til ansvar for eksekveringen af indsatserne.

Kvinder i shipping

  • 14 procent af de ansatte i danske rederier er kvinder.
  • 7 procent af de ansatte til søs er kvinder.
  • 2 procent af de ansatte til søs er kvinder, hvis man fraregner færgerederier.
  • 33 procent af de ansatte på land er kvinder.

Ligestilling gavner forretningen
Med målsætningen om ansættelsen af flere kvinder, dukker forskellige udfordringer op hos de enkelte rederier. Rederiet Torm har eksempelvis nået sit mål om at have 35 procent kvinder i staben, men har til gengæld ikke en eneste siddende i bestyrelsen – her er målet 20 procent.

Hos DFDS oplever man den modsatte problemstilling. En tredjedel af medlemmerne i bestyrelsen og topledelsen af kvinder. Til gengæld mangler man kønsdiversitet længere nede i virksomheden.

Læs også: Det blå Danmark mangler arbejdskraft, men har svært ved at tiltrække kvinder

Som helhed er rederierne i midlertid ikke i tvivl om, at en mere ligestillet forretning har en positiv effekt på bundlinjen.

"Der findes troværdige analyser fra bl.a. Accenture, der fastslår, at virksomheder med den største diversitet i staben er 11 gange mere innovative end andre og har generelt bedre, finansielle resultater. Vi står i den danske skibsindustri godt på fordeling af alder, uddannelse og nationalitet, men vi er bagud, når det handler om kvinder”, siger administrerende direktør for Maersk Tankers, Christian M. Ingerslev, til Børsen.

Ved indgangen til 2021 forventes det, at 75 procent af de danske rederier, som repræsenterer 75 procent af medarbejderne, har skrevet under på charteret.

- HCL

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online