27.06.2019  |  Branchenyt

Dansk topchef bag ny maritim investeringsfond

Dee 4 Capital Partners, der er en ny maritim investeringsfond, har på nuværende tidspunkt 18 primært danske investorer. Den tidligere CEO i BW Group, Carsten Mortensen, stiller sig i spidsen.

BW Groups tidligere danske CEO, Carsten Mortensen, stiller sig nu i spidsen for en helt ny maritim investeringsfond, der har fået navnet Dee 4 Capital Partners.

Læs også: Amerikansk fond opkøber Scan Global Logistics

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ifølge Tradewinds forventes det, at fonden lukker købet af tre brugte produkttankskibe i næste måned, skriver Søfart.dk.

18 investorer, primært danskere, har tilsammen rejst 41 mio. dollar igennem den nye fond på nuværende tidspunkt. Et beløb, der forventes at stige til 100 mio. dollar inden udgangen af 2019. En endnu ikke navngivet skandinavisk bank har desuden stillet den nødvendige kapital for købet af de tre produkttankskibe.

Skal ikke blive en omfangsrig organisation
Før Carsten Mortensen kom til BW Group, var han topchef i Norden og formand for Danske Rederier. Selvom han har flere poster som topchef for store organisationer på CV'et, er det dog ikke ambitionen, at Dee 4 Capital Partners skal blive nogen omfangsrig organisation.

”Det her vil blive en lille organisation med fem til ti folk. Det vil være begavede mennesker, som jeg kan grine med og lave gode investeringer med. Sådan er målet, efter at jeg har trådt ud af CEO-livet og investerer mine egne penge med ligesindede”, siger Carsten Mortensen til Tradewinds.

Læs også: Fransk rederi-gigant har tabt 100 millioner dollar

Foruden Mortensen selv består Dee 4 Capital Partners på nuværende tidspunkt af Freddie Lee, som i modsætning til Carsten Mortensens shipping-baggrund kommer fra den finansielle sektor. Lee har tidligere været frontfigur for investeringer i Barclays Natural Resource Investments.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere