01.06.2016  |  Branchenyt

Amerikansk fond opkøber Scan Global Logistics

Den danske transportvirksomhed Scan Global Logistics er ved at blive opkøbt af den amerikanske investeringsfond AEA Investors.

Et salg af de større er undervejs i den danske transportbranche. Aktionærerne i Kastrup-virksomheden Scan Global Logistics (SGL) har således i går sagt ja til at sælge deres aktier i selskabet til den private amerikanske investeringsfond AEA Investors. Aftalen ventes at blive lukket i løbet af juli, forudsat godkendelse fra konkurrencemyndighederne. Børsen gætter på en salgspris i omegnen af 1,1 mia. kr.

Læs også: "Vi vil gerne være et alternativ til de store"

Ifølge SGL er aftalen resultatet af en længere budproces med flere internationale opkøbere. Sammen med SGL’s eksisterende, strategiske partner i USA, TransGroup WorldWide Logistics, vil den danske ledelse reinvestere midler fra salget i SGL side om side med AEA og således blive storaktionærer i den nye konstruktion.

”Vi er meget glade for, at der skabes en ny, langsigtet og dedikeret ejerstruktur med global rækkevidde og dyb indsigt i logistiksektoren. Dermed kan vi fortsætte ad det vækstspor, vi har fulgt i en årrække”, siger adm. direktør i SGL, Jesper Nielsen.

Også hos den snart tidligere storinvestor BWB Partners, der købte 58 procent af SGL i 2006, er man tilfredse med både salg og udbytte.

”På vegne af SGL’s ansatte, ledelse og kunder er vi glade for, at vi har fundet en ny ejer, der ligesom os tror på virksomheden og er klar til yderligere investeringer i fremtiden. SGL har været en sund investering for BWB og selskabets værdi er et stærkt vidnesbyrd om ledelsens og medarbejdernes bestræbelser på at styrke omsætning og indtjening i løbet af vores ejerskab”, siger parter hos BWB, Esben Bay Jørgensen.

Læs også: DSV opkøber og bliver verdens fjerdestørste

Scan Global Logistics har i dag godt 700 ansatte i knap 20 lande, plus 400 mere i TransGroup, og omsatte i 2015 for 3,2 mia. kr. og præsterede et resultat på 109 mio. før særlige poster.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere