16.08.2019  |  IT

Dansk Retursystem køber internt logistiksystem af tysk leverandør

Tyske Gebhardt Fördertechnik skal levere det interne logistiksystem til Dansk Retursystems nye fabrik i Høje Taastrup. Systemet består bl.a. af AGV’er, internt lagersystem, kassevasker og adskillige transportbånd.

Når Dansk Retursystems nye fabrik i Høje Taastrup slår dørene op næste år, skal de danske flasker og dåser med pant transporteres gennem fabrikken af systemer udviklet af den tyske logistiksystemudvikler Gebhardt Fördertechnik.

Læs også: Dachser vil sikre fortsat vækst med bæredygtigt fokus

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De to virksomheder har netop underskrevet kontrakt, efter opgaven har været sendt i EU-udbud.

”Vi er glade for at få en erfaren samarbejdspartner til vores nye fabrik. Interne logistiksystemer er Gebhardts kernekompetence, og vi ser frem til at få deres kvalitetsudstyr og teknologi til vores fabrik. Det bidrager til vores ambition om at skabe en mere effektiv og automatiseret fabrik”, siger Dansk Retursystems administrerende direktør Lars Krejberg Petersen.

Det nye interne logistiksystem består af førerløse trucks (AGV’er), internt lagersystem, kassevasker og adskillige transportbånd, der automatisk fragter kar og poser med flasker og dåser gennem fabrikken.

Ny fabrik tilpasset det udvidede pantsystem
Den nye fabrik i Høje Taastrup skal bygges, fordi Dansk Retursystem efter 16 år med stigende mængder returflasker og dåser er vokset ud af sine nuværende rammer.

Den nye fabrik skal fremover håndtere flasker og dåser fra Østdanmark. Samtidig med, at den har kapacitet til også at håndtere de genanvendelige flasker og dåser med saft, juice, most og smoothies, som blev en del af pantsystemet den 1. juli.

Læs også: Zalando og PostNord vil bruge privatpersoner som pakkecentraler

Dansk Retursystem håndterer hver dag omkring 3,8 millioner tomme emballager, der skal sendes til genbrug. Planen er, at den nye fabrik skal stå endelig færdig i november 2020.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere