03.09.2019  |  Branchenyt

Dansk logistikvirksomhed overtager driften af svensk havn

Logistikvirksomheden SDK, der i forvejen var havnens største kunde, har fra august overtaget driften af Lysekil havn i Sverige. Ifølge Sveriges Radio kommer det til at koste virksomheden to mio. kr. om året.

Den danske søfarts- og logistikvirksomhed SDK har fra august overtaget driften af Lysekil havn, der ligger et par timers kørsel nord for Göteborg.

Læs også: Aarhus Havn fortsætter godsvæksten i første halvår 2019

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver Transport Nytt.

”Eftersom SDK Shipping længe har været den største kunde i Lysekil havn, var det naturligt at vende sig mod dem”, siger direktør for Lysekil havn, Dan Ericsson, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Nu hvor SDK er ansvarlig for virksomheden, er vi sikre på, at havnen forbliver kommercielt aktiv til fordel for både nuværende og nye kunder”.

Betaler to mio. kr. om året
Aftalen mellem SDK og Lysekil havn gælder i første omgang de næste to år. Først blev prisen på lejemålet holdt hemmeligt, men efterfølgende har SDK meddelt Sveriges Radio P4 Vest, at de betaler knap to mio. danske kr. i leje om året. De første to år får virksomheden dog en rabat på 173.000 danske kr.

SDK har i dag omkring 350 ansatte og terminaler på over 130.000 kvadratmeter i Fredericia, Aabenraa, Køge, Kalundbord og nu Lysekil. Virksomhedens mål er at gøre Lysekil havn endnu mere attraktiv for godshåndtering.

Læs også: Volvo og DSDF tester autonom levering fra logistikcenter til havn

”Vi har haft nogle omkostninger i opstartsfasen, hvilket primært skyldes, at vi har investeret i nye maskiner for at forbedre kvaliteten af vores maskinpark”, siger byggeleder på SDK Shipping, Mattias Bernerstål, til P4 Vest.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere