Dansk e-handel er stabil – for nu

De danske forbrugere handler stadig ofte på nettet, men det tyder på, at de bruger færre penge på mange af de ting, der kan forsøde hverdagen, viser nye tal fra Dansk Erhverv.

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik bakker op om, at forbrugerne ikke har droppet net-indkøbene. Foto: 123RF.

13.06.2022

SCM.dk

Samfundet er fuldt åbnet, inflationen buldrer af sted og forbrugertilliden er historisk lav. Alligevel handler de danske forbrugere lige så ofte online nu, som de gjorde i januar, da store dele af erhvervslivet var nedlukket. Det viser E-handelsanalysen for april fra Dansk Erhverv.

”Tallene er godt nyt for netbutikkerne, for det viser, at forbrugerne stadig vil handle online, selvom der er generel usikkerhed om økonomien. Der stadig godt gang i salget på nettet”, siger Simon Bjerremann, som er senioranalytiker i Dansk Erhverv.  

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik bakker op om, at forbrugerne ikke har droppet indkøbene. De viser, at detailsalget steg med 1,7 procent i april, når der korrigeres for prisudviklingen og de normale sæsonudsving. 

Læs også: Danske virksomheder scorer topplacering i e-handel – igen

E-handelsanalysen viser også, tøj, sko og accessories igen i april er den største kategori både på andel af handler og andel af forbrug. Kategorien står cirka for en sjettedel af handlerne og knap en femtedel af forbruget. 

”Fordelingen ligner de tidligere måneder, og det viser, at usikkerheden om økonomien tilsyneladende endnu ikke har fået forbrugerne til at skære ned på produkter, der ikke er strengt nødvendige. Det er også et godt tegn”, siger Simon Bjerremann. Han pointerer dog, analysen ikke måler omsætningen på nettet:  

”Derfor kan vi ikke sige, hvor stor e-handelskagen er, eller om det har ændret sig markant”. 

Man kan dog kigge på gennemsnitsforbruget per handel for at få en indikation. Det var i april på 557 kroner, hvilket er nogenlunde på niveau med årets første tre måneder. I flere kategorier med lidt større køb som eksempelvis Rejser og Auto-, Både- og Bilprodukter er gennemsnitsprisen dog en del lavere end i 2021. 

Læs også: Er festen forbi? Dansk e-handel ramt af salgsdyk og tårnhøje omkostninger

”Vi kan også se, at prisen på kulturoplevelserne ligger lavere end sidste år. Der er altså tegn på, at forbrugerne tænker to gange, før de booker billet til teatret, og at de skærer en stjerne eller to af feriehotellet”, lyder det fra Simon Bjerremann.  

Et andet interessant tal er forbrugernes forventninger til, hvor meget de vil handle online de kommende 12 måneder.  

”Niveauet er markant lavere end primo 2021, men det er stabilt set over de seneste 12 måneder. Så hverdagen er anderledes for netbutikkerne end under corona, men der er altså ikke noget, der tyder på, at forbrugerne skærer i e-handlen i den nære fremtid”, siger Simon Bjerremann. 

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024SCM.dk

Ellastbiler får snart mulighed for at tanke på offentlig ladestation på Fyn

19.11.2024SCM.dk

Maersk Tankers sætter sejl på fem tankskibe

19.11.2024SCM.dk

Aarhus Havn får millioner til landstrøm fra EU

18.11.2024SCM.dk

Kan man flyve på spildevand?

18.11.2024SCM.dk

Maersk har konverteret første containerskib

18.11.2024SCM.dk

DFDS logistikopkøb bliver alligevel til noget

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online