26.10.2020  |  Branchenyt

Dansk økonomi i opsving igen: Tilbage til 2018 niveau i august

Selvom danske virksomheders salg tog et dyk i foråret, er de i august tilbage til et 2018 niveau. Eksport falder dog stadig, hvilket i høj grad er relateret til et fald i eksporten af medicinalvarer. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Tal fra Danmarks Statistik giver et indblik dansk økonomis helbred. I august er firmaers salg eksklusiv energi tilbage på et 2018 niveau og dermed på vej op igen. Der er dog forskel imellem brancher. Den største negative udvikling forekom i branchen for hoteller og restauranter, hvor salget faldt med 27,8 procent, hvilket svarer til 1,7 milliarder kroner, mellem august 2019 og august 2020.

Over halvdelen af det samlede fald på 5,5 procent, der er sket mellem august 2019 og august 2020, stammer fra brancherne industri og transport.

De eneste brancher, der har klaret set en positiv udvikling siden august 2019 er detailhandel, information og kommunikation samt ejendomshandel og udlejning.

Selvom økonomien står ringere end, den gjorde samme tidspunkt sidste år, er det dog vigtigt at holde fast i, at salgstallene stiger, og den danske økonomi bevæger sig opad.

Eksporten falder

Eksporten er steget 2,0 procent de seneste tre måneder sammenlignet med de foregående tre måneder, men den samlede eksport af varer (eksklusiv skibe, fly, brændsel) faldt i august med 1,4 procent Hvis vi ser på eksporten eksklusiv kemikalier og kemiske produkter, der blandt andet omfatter medicinalvarer, steg eksporten i august omvendt med 1,5 procent.

Eksporten af kemikalier mv. ligger 13 procent højere i perioden januar-august 2020 end i samme periode sidste år på trods af et fald på 8,9 procenet i august.

Importen steg med 1,6 procent i august.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere