19.12.2017  |  Lager & distribution

Daimlers eldrevne letvægtslastbiler skal levere varer for Dachser

Fra foråret 2018 kan Dachser sætte to fuldt eldrevne letvægtslastbiler på vejene - en i Berlin og en i Stuttgart. Dermed bliver virksomheden en af de første i rækken, der kan benytte sig af Daimlers FUSO eCanter-lastbiler.

I forbindelse med et europæisk pressearrangement i Berlin kunne Stefan Hohm, der er Corporate Director for Corporate Solutions, Research & Deveoplment, annoncere, at Dachser bliver en af de første kunder, der kan benytte sig af Daimlers FUSO eCanter – en fuldt eldreven letvægtslastbil.

Læs også: Dachser kåret som førende logistikbrand i Tyskland

Således vil virksomheden fra foråret 2018 gøre brug af en lastbil i Stuttgart og en i Berlin:

”Lastbilerne er et led i vores projekt med storbydistribution, og de kan være med til at udvide vores koncept for innovative og bæredygtige leveringer i storbyen”.

Vil udvikle bæredygtige leveringer
I projektet med storbydistribution kombinerer Dachser gennemtestede logistikmodeller med nye idéer med det formål at udvikle robuste og bæredygtige leveringer i fremtiden.

Det giver samtidig den lokale Dachser-afdeling mulighed for at implementere skræddersyede løsninger til storbydistribution:

”Vi valgte FUSO eCanter, fordi det er den første fuldt elektriske lastbil, der bliver sat i større produktion, og det bidrager til en hurtig udvikling for denne type elkøretøj”, siger Stefan Hohm.

De to FUSO-lastbiler skal blive en del af Dachsers kernevirksomhed for stykgods i Berlin og Stuttgart. Her skal de levere paller med varer enten til miniterminaler eller direkte til kunderne.

Læs også: UPS tager elektriske Daimler-lastbiler i brug

Derudover er det planen, at de skal fragte varer til Dachsers filialer i Schönefeld og Kornwestheim:

”De eldrevne lastbiler er perfekte til levering i centrum af storbyerne, og netop dét bliver også deres primære formål”, siger Stefan Hohm.

De fuldt elektriske lastbiler har en rækkevidde på cirka 100 kilometer og en kapacitet på op mod 3,5 tons, afhængig af design og formål. Elmotoren består af seks lithium-ion-batterier med henholdsvis 420 V og 13,8 kWh.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere