23.07.2019  |  IT

Containerteknologi giver sød succes for Maersk

Med Remote Container Management som teknologisk støtte har Maersk gennemført den første succesfulde forsendelse af mangoer fra Indien til Storbritannien. RCM giver fuld synlighed undervejs og forhindrer dermed spild af eksempelvis fødevarer.

For en uge siden, tirsdag den 16. juli, ankom en forsendelse på 21 ton mangoer til havnebyen Felixstowe øst for London. De søde frugter blev skibet ud fra Mumbai i Indien i en kølecontainer – reefer – fra Maersk, udstyret med teknologien Remote Container Management (RCM), som det danske rederi lancerede for to år siden.

Læs også: Store shippingselskaber går med på Maersks blockchain-platform

Mangoforsendelsen repræsenterede den første succesfulde af sin slags, skriver The Hindu Businessline, og viser hvordan løsninger som RCM i kølekæden kan forlænge levetiden for letfordærvelige fødevarer og dermed modvirke spild i stor stil.

RCM gør således brug af mulighederne i de kølede forsyningskæder for at give fuld transparens i forhold til betingelserne for og standen på kølevarerne undervejs på de ofte mange uger lange ture. Ved at kontrollere atmosfæren i containerne (Controlled Atmosphere, CA) kan modningsprocessen bremses, hvorved eksempelvis frugter kan holde sig betydeligt længere.

Med RCM-løsningen og CA på plads åbner Maersk op for nye muligheder omkring shipping af forholdsvis kortidsholdbare produkter, som ellers ville kræve luftfragt, der selvsagt er hurtigere, men også betydeligt dyrere. Det er man naturligt nok tilfredse med på Esplanaden.

”Problemer med luftfragt påvirker tæt på 200 tons frugt og andre letfordærvelige hver uge, hvilket fører til et enormt tab af råvarer. Og det er ikke alt. Der er en enorm efterspørgsel efter mangoer på det europæiske marked, og priserne er lukrative. Vi hjalp eksportøren med at udnytte vores teknologi”, siger direktør for Maersk (Sydasien), Steve Felder, og fortsætter:

”Gennem denne forsendelse, vi var også i stand til at styrke vores forhold til statslige organer såsom [den lokale] Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA), som vil hjælpe med at åbne døre for handel med råvarer af højeste kvalitet. Maersk er stærkt engageret i at skabe handel i reefer-segmentet”.

Læs også: Sporingsteknologi og blockchain-platforme vinder frem inden for shipping

Ifølge Steve Felder er luftfragtpriserne steget med 25-30 procent siden april på grund af en stagnation i antallet af godsflyvninger, hvorfor man ser frem til at gøre mere brug af RCM i fremtiden.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere