12.12.2018  |  Branchenyt

CMA CGM og Freightos underskriver aftale, der skal fremskynde digitaliseringen af shippingindustrien

En ny aftale mellem shippingselskabet CMA CGM og fragtwebsitet Freightos betyder, at digitalt salg, booking og shipping management kan styres online.

CMA CGM, der er en verdensomspændende fransk-baseret shippingvirksomhed, og fragtwebsitet Freightos annoncerer, at de har underskrevet en ambitiøs aftale hvor CMA CGM-gruppen bliver det første containerselskab, som kan findes på Freightos.

Læs også: CMA CGM bekræfter ordre på megaskibe

Det betyder at onlinebooking, prisgaranti, pladssikkerhed på CMA CGM's handelsrute mellem Kina og USA er tilgængelig på platformen, med yderligere planer om at inkludere flere ruter i fremtiden.

“Dette initiativ demonstrerer vores forpligtigelse til ‘costumer-centricity’. Vi har været på en lang rejse for at give vores kunder innovative tiltag for at garantere dem den bedste shippingoplevelse”, siger senior vicepræsident i CMA CGM-gruppen, Mathieu Friedberg, og tilføjer:

”Dette partnerskab hæver barren for os selv og for industrien med dette vigtige skridt ind i den digitale æra, hvor vi kan sælge direkte til shippingkunderne på Freightos”.

Gennem aftalen vil CMA CGM-gruppen forstærke sin position som en digital frontløber i shippingindustrien. Og hos Freightos tror man, at kundeoplevelsen bliver forbedret:

”Dette er en sand win-win-situation for industrien og et stort skridt mod en forbedret kundeoplevelse”, siger Zvi Schreiber, CEO hos og grundlægger af Freightos, og fortsætter:

”Ved at CMA CGM sælger via Freightos har mindre shippingvirksomheder nu direkte adgang til en stor fragtaktør med konkurrencedygtige priser. Derudover vil shippingvirksomheder i alle størrelser nu være garanteret både på pris og kapacitet. Dette flugter med vores mål om at hjælpe logistikudbydere med at skabe mere værdi for kunderne, ved at muliggøre en nemmere global handel og sikre mere pålidelig og prismæssigt overkommelig forsyning af varer til forbrugerne”.

Læs også: Wärtsilä gør fremskridt inden for automatisk shipping

Denne udvikling repræsenterer ifølge de to parter et skifte i industrien, fordi det er første gang at shipping på en global handelsrute fungerer på samme måde som passagertransport eller e-handel ved at kunderne kan få fastlagt en pris inden for få sekunder.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere