17.02.2020  |  Strategi & ledelse

Circle K vil hjælpe danske virksomheder med grønnere transport

Blot en ud af fem danske virksomheder har en målsætning om CO2-reduktion på transportområdet, viser en undersøgelse bestilt af Circle K Danmark. Derfor vil kæden nu være drivkraften, der skal hjælpe andre virksomheder med at komme i gang med at få det optimale ud af en grøn omstilling.

Selvom mere end 40 procent af CO2-udledningen på transportområdet kommer fra den tunge transport, er det stadig få danske virksomheder, omkring hver femte, der ligger inde med en plan for reduktion af CO2, når det kommer til deres transportaktiviteter. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse foretaget af dataleverandøren Userneeds for Circle K Danmark.

Til gengæld tilkendegiver otte ud af ti af undersøgelsens respondenter, at deres virksomhed har fokus på at forbedre deres CO2-udslip og gerne vil den grønne omstilling. 

Læs også: Minister: Grøn transport kan blive et erhvervseventyr

For transportenergidirektør hos Circle K, Peter Rasmussen, peger dette på, at virksomhederne holder igen med at beslutte, hvilken bæredygtig sti de skal følge, da der fra politisk side endnu ikke er taget stilling til hvad man ønsker at satse på.

”Vi kan se, at der i de danske virksomheder er et stærkt ønske om at reducere udledningerne, og at folk rent faktisk har en ret god idé om, hvilke alternativer der er, men at der simpelthen er for stor usikkerhed til, at de tør satse på det ene frem for det andet”, siger Peter Rasmussen.

Skal selv gå forrest i omstillingen
Ove Holm, der er underdirektør i brancheorganisationen DTL, er heller ikke overrasket over, at så få virksomheder har en reel klimaplan for deres transport på trods af den stigende interesse.

"Der er faktisk stor interesse for at gøre transporten mere grøn. Og danske vognmænd skifter flåde ud ret hyppigt - groft sagt med fem års interval. Hvis vi vidste, hvad der var det rigtige brændstof eller de rigtige biler, kunne vi rykke os meget hurtigt. Men det ved vi ikke i dag. Og man kan altså dø som forretning, hvis man investerer forkert", siger Ove Holm til Børsen.

For selv at kunne bidrage til en grønnere transportbranche, har Circle K fået uddannet en række såkaldte MBE-rådgivere, hvis rolle omfatter rådgivning af virksomheder omkring grøn omstilling på områder, hvor der er mulighed for det.

Læs også: Transportbranchen beder EU om penge til grøn omstilling

Første del af rådgivningsprocessen er en række gratis webinars.

”Vi vil som en start tilbyde webinars, der vil give indspark til, hvordan virksomheder bliver i stand til at optimere deres brændstofforbrug, så de kan komme i gang med deres grønne omstillingsproces, der samtidig støtter op om deres forretning,” fortæller Peter Rasmussen.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere