20.09.2013  |  Lager & distribution

Chep og Unilever styrker samarbejde om bæredygtige paller

Indhold fra partner Hvad er dette?

Unilever vil fremover bruge Cheps pallesystem i flere europæiske lande.

Dagligvareproducenten Unilever styrker nu brugen af pallesystemet fra Chep i flere lande i Europa, herunder Skandinavien. En ny kontrakt, der supplerer en eksisterende aftale mellem de to parter, sikrer dermed, at flere returpaller i træ bliver udskiftet med det mere bæredygtige pallesystem fra Chep.    

Læs også: Fiskefabrik og dagligvarekæde slår pallerne sammen

”Med denne nye aftale kan vi bygge videre på de eksisterende forretninger og samtidig indføre programmer til reducering af omkostninger og CO2-udledning”, siger Cheps president for european pallets operations, James McCarthy.

Forbedrer forsyningskædens effektivitet
Lucrecia Bolognesi, der er procurement director logistics i Unilever, vurderer, at samarbejdet vil forenkle den løbende pallestyring og forbedre forsyningskædens effektivitet.

”Desuden vil Cheps indsats inden for bæredygtighed bidrage til Unilevers ambition om en reduktion af den samlede miljøpåvirkning og forbedring af det positive sociale ansvar overalt i forsyningskæden”, siger Lucrecia Bolognesi i en pressemeddelelse.

Mindre miljøpåvirkning
Ifølge Chep konkluderede et uafhængigt studie af pallers livscyklus i hele supply chain for nylig, at Cheps pallesystem i Europa har den mindste påvirkning på miljøet sammenlignet med andre pallesystemer, nemlig engangs- og returpaller i hvidt træ.

Studiet blev foretaget af den belgiske miljøkonsulentorganisation Intertek-RDC Environment i henhold til ISO 14044-metoden.

Læs også: Bæredygtigt træ skal fremtidssikre Ikeas supply chain

Ifølge vurderingen vil Unilevers konvertering af flere returpaller i hvidt træ i henhold til den nye kontrakt med Chep give en årlig besparelse på cirka 4.700 tons CO2-udledning, hvilket svarer til udledningen fra 750 husholdningers elforbrug på ét år.

Samtidig forhindres det, at 400 tons træ bliver deponeret på lossepladsen, fordi Chep reparerer eventuelle ødelagte paller.   

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere