30.03.2022  |  IT

Capgemini henter Kamstrup-profil til massiv oprustning på dansk ingeniør-forretning

Koblingen mellem klassiske it-kompetencer og ingeniørfeltet inden for produktion, procesoptimering og R&D er et område i vækst hos Capgemini Danmark. Derfor styrkes den nye engineering-forretningsenhed på dansk grund.

Første skridt i vækstambitionerne i Capgemini Danmark er ansættelsen af Carsten Berg Kjeldsen, der kommer fra en stilling som salgsdirektør hos Kamstrup. Han får som chef for den nye danske engineering-forretning ansvaret for at videreudvikle forretningsområdet, der opbygges på siden af Capgeminis velkendte it-konsulentforretning.

”I dag er det primært de globale muskler på engineering, der er i spil hos de danske kunder. Nu styrker vi vores lokale tilstedeværelse for at bringe de globale muskler endnu bedre i spil. Med Carsten får vi en stærk profil til at forene den klassiske digitale forretning i Capgemini med de nye kompetencer inden for produktudvikling, R&D og procesoptimeringer”, forklarer Claus Rydkjær, der er adm. direktør i Capgemini Danmark.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Investeringerne i den nye danske forretning sigter mod at have 20 ingeniører og tekniske konsulenter på plads ved årets udgang. Inden 2024 forventer Claus Rydkjær, at engineering-forretningen runder 40-50 mand, der får base i både Aarhus og Vallensbæk.

”Det er en strategisk beslutning centralt i Capgemini, at vi nu etablerer engineering side om side med vores nuværende forretning i Danmark. Det sker med et klart mandat til at forme engineering efter den samme vækstmodel, som vi med succes har skabt de seneste to-tre år på det danske marked”, siger han.

Læs også: Novo Nordisk gør supersoftware gratis for at booste SMV’ernes produktion

Med milliardopkøbet af Altran Technologies etablerede Capgemini i 2021 formelt Capgemini Engineering, en kæmpe virksomhed med cirka 52.000 medarbejdere globalt. Allerede før den nye forretning formelt etableres i Danmark løser en håndfuld danske teknikere og konsulenter opgaver for danske kunder. Det sker i tæt samspil med de 500 nordiske og 150 nordtyske engineering-kollegaer.

Carsten Berg Kjeldsen kommer til Capgemini fra en stilling som salgsdirektør i industrivirksomheden Kamstrup. Han har tidligere arbejdet hos blandt andet IBM og Microsoft og har derfor tung erfaring fra it-branchen og fra arbejdet med den digitale agenda og dataudnyttelse i mere klassisk produktion.

”Ligesom alle andre steder er nye digitale teknologier i dag afgørende for kundeoplevelsen også hos de mere klassiske produktionsvirksomheder. Her har kundens involvering en langt større indflydelse på udviklingen af produkter og services end tidligere. De, der mestrer omstillingen til en datadrevet og digital virkelighed vil vinde i den globale konkurrence”, siger Carsten Berg Kjeldsen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere