13.04.2018  |  Branchenyt

CAPEX, OPEX, WMS … Fremtidens strategiske Kinder æg?

Indhold fra partner Hvad er dette?

I forretningsverdenen er vi eksperter i at skabe begreber og forkortelser, som de fleste mennesker ikke forstår. CAPEX, OPEX og WMS er begreber og forkortelser, man er nødt til at forholde sig til.

I forretningsverdenen er vi eksperter i at skabe begreber og forkortelser, som de fleste mennesker ikke forstår. Ikke desto mindre, så er CAPEX, OPEX og WMS begreber og forkortelser, man er nødt til at forholde sig til, hvis man som CFO eller CEO sidder med strategiske beslutninger, og er med til at afgøre en virksomheds fremtidige konkurrencekraft.

CAPEX (Capital expenditure) og OPEX (Operational expenditure) er termer som direktioner er vant til at arbejde med, det er ikke nyt og det er WMS (Warehouse Management System) egentlig heller ikke, men WMS har i mange år ikke haft en fremtrædende rolle i de fleste virksomheders strategiske perspektiver, men det kommer til at ændre sig nu!

Og hvorfor gør det så det? … det gør det, da vi ikke længere kan konkurrere på pris, kvalitet eller viden … Logistik bliver afgørende, kan du levere hvor, hvornår og hvordan forbrugerne ønsker det, så overlever du, kan du ikke, så skal du finde noget andet at lave.

Hvor kommer CAPEX og OPEX så ind i billedet?

Det gør det, da måden man anskaffer sig et WMS er under hastig forandring.

Indtil nu har det været kutyme, at man har købt systemet, på samme måde, som man har købt en produktionsmaskine, og derfor har været at betragte som CAPEX. Man har typisk haft en afskrivningsperiode på 3 til 5 år, og har set det som en investering, der levede længere end det regnskabsår, systemet var anskaffet i.

Udfordringen er i dag, at den verden WMS systemerne skal fungere i, ændrer sig i så hastigt et tempo så det WMS system man har købt, allerede er ”gammelt” når det bliver installeret. af samme årsag  ændrer mange virksomheder investeringsprofil fra CAPEX til OPEX.

Læs hele blog indlægget her

Mere fra Apport Systems A/S

Apport Systems A/S

www.apportsystems.dk

Apport Systems er sparringspartner på WMS området. Vi leverer til 100% fastpris, sikrer procesoptimering samt forankring i organisationen.

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere