19.12.2019  |  Lager & distribution

Bring klar med elektrisk pakkelevering i 2020

I februar 2020 lancerer Bring fire nye elektriske varebiler, der alle skal have drift i København. Indsatsen er del af målsætningen om at blive CO2 neutral i al distribution og logistik inden 2025.

Bring, der er en del af Posten Norge, går med i kampen om en grøn omstilling i leveringsbranchen og sætter i februar 2020 fire elektriske varebiler på vejene i København.

Læs også: Bring investerer i svensk producent af elektriske lastbiler

Tilbage i 2018 fik koncernen de fire første store elektriske varebiler i Oslo, hvilket har udviklet sig til en flåde på over 1200 grønne køretøjer. Salgsdirektør i Bring Danmark, Per Buus, siger, at varebilerne bliver de første af mange CO2-neutrale leveringskøretøjer, der sættes ind i København.

Med forbrugere, der i stigende grad stiller krav til bæredygtige leveringsmuligheder, mener Bring, at el-varebilerne ikke kun kan være med til at gøre København grønnere, men potentielt også resten af Danmark.

”I de kommende år kommer vi til at se på mulighederne for CO2-neutrale køretøjer mange flere steder i Danmark. Samtidig vil vi sørge for, at kunderne får den samme gode service, lige så hurtigt – bare grønnere”, siger Per Buus.

Grøn omstilling er en længere proces
Bring er ikke de eneste, der tager initiativ og vil køre med fuld-elektrisk levering. Aarstiderne og Citylogistik har netop fået nøglerne til de to første emissionsfrie lastbiler i Danmark, som skal bruges til distribution i Københavnsområdet.

Distributionschef i Bring Danmark, Johnnie Guldbrandt, fortæller da også, at den grønne omstilling er en længere proces.

”Tidligere har det været svært at få elektriske varebiler, som har kunne opfylde vores behov, men nu er flere leverandører kommet på markedet. I dag leverer vi allerede CO2-neutralt på Samsø, hvor vores første el-varebil kører. Samtidig har vi flere cargo-cykler og el-scootere kørende i Købehavn. Nu tager vi endnu et stort skridt i retning af CO2-neutral distribution”, siger han.

Læs også: De første elektriske lastbiler kører nu på danske veje

De elektriske varebiler er af typen MAN e-TGE og bliver lanceret i samarbejde med MAN og CPH Electric/Region Hovedstaden. De har hver en rækkevidde på 173 kilometer, og en opladning tager omkring fem timer og 20 minutter.

- HL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere