27.02.2019 | Lager & distribution
Virksomheder danner logistikalliance forud for Brexit
Deadline for at Storbritannien forlader EU nærmer sig med hastige skridt - uden en aftale. Derfor går britiske logistikvirksomheder sammen i et konsortium for luftfragt, der skal afhjælpe de uundgåelige forstyrrelser i forsyningskæderne.
Britiske selskaber omkring luftfragtbranchen er gået sammen i et konsortium i forsøget på at afhjælpe uundgåelige logistikproblemer i forbindelse med Brexit.
Storbritannien skal den 29. marts forlade den Europæiske Union (EU), medmindre premierminister Theresa May og/eller unionen får udskudt datoen. Der er således stadig ikke kommet nogen aftale på plads mellem EU og Storbritannien.
Læs også: Brexit giver negative supply chain-effekter
Derfor har flere britiske logistikvirksomheder indgået i en luftfragtsalliance, der skal afhjælpe de forsyningskædeproblemer, der vil komme, hvis der ikke indgås en aftale inden da. Alliancen skal også være med til at berolige kunderne. Det skriver aircargoworld.com.
For eksempel har den Liverpool-baserede logistikvirksomhed Wynne Aviation og den tyske lufthavn Leipzig-Halle (LEJ) indgået et samarbejde med henblik på, at imødekomme bilindustriens behov i det nordvestlige Storbritannien, Midlands-området, Nord-Walesregionerne og det østlige Tyskland.
Virksomhederne meddeler, at ved at samarbejde, er de i stand til at tilbyde ”en gnidlingsløs luftfragtsservice”, som vil inkludere lagerfaciliteter, luftfragthåndtering, tolddeklarering og transport.
”Både Liverpool John Lennon Airport (LPL) og LEJ I Tyskland er placeret i hjertet af to centrale bilindustri klynger”, siger erhvervsudviklingsdirektør hos Wynne Aviation, Tom Hughes, til Air Cargo World.
Læs også: Brexit får virksomheder til at flytte forsyningskæder og digitalisere processer
I de seneste måneder op til Brexit-deadline, har industrien gentagne gange udmeldt, at man ikke kan forudse, hvad udfaldet bliver for logistikbranchen – men at det er bedre at være på den sikre side.
- SDN
Strategi & ledelse

Industrien vil tiltrække flere kvinder til branchen
Der er massiv mangel på lærlinge og faglærte i den danske industri. En central del af løsningen er at tiltrække flere kvinder. Metalindustriens Uddannelser vil sammen med Boss Ladies få flere kvinder til at vælge industrien til.
Branchenyt
Dansk opstartsvirksomhed vinder europæisk konkurrence for supply chain startups
Den danske startup Responsibly blev årets vinder af European Supply Chain Start-up. Responsibly tilbyder en teknologisk dataplatform, som forenkler processen med at evaluere leverandørers bæredygtighed. Både årets start-up og scale-up vindere har fokus på bæredygtighed.
Sourcing

Europæiske topledere vil tidoble Nordsøens havvindkapacitet
På et topmøde om havvindspotentialet i Nordsøen, der afholdes på Europas største vindhavn, Esbjerg Havn, erklærer europæiske topledere, at man vil tidoble havvindkapaciteten i Nordsøen til minimum 150 gigawatt inden 2050.
IT

Mærsk moderniserer sine betalingssystemer
Som en del af sin moderniseringsstrategi var Mærsk nødt til at finde den rigtige partner til en kritisk del af sin forretning: internationale betalinger. Virksomhedens globale aktiviteter er komplekse af natur med bankkrav, valutaer og foretrukne betalingsmetoder, som alle varierer fra region til region. En komplet løsning ville ikke fungere, hvilket var årsagen til, at Mærsk henvendte sig til Stripe.
Strategi & ledelse

Dansk robotvirksomhed udnævnt som verdens modigste
I en international kåring ved det prestigefulde BOLD AWARDS vandt Blue Ocean Robotics i kategorien robotvirksomheder. Baggrunden er, at den danske robotvirksomhed udvikler sine servicerobotter i samspil med brugerne, så teknologien tager afsæt i deres hverdag på arbejdspladsen.
Produktion

Vinduesproducent investerer millioner i automatisering
Hos Dana Vinduer er man i gang med at fremtidssikre produktionsfaciliteterne i Lind. Seneste skud på stammen er et nyt automatisk alu-bearbejdningsanlæg.