27.02.2019  |  Lager & distribution

Virksomheder danner logistikalliance forud for Brexit

Deadline for at Storbritannien forlader EU nærmer sig med hastige skridt - uden en aftale. Derfor går britiske logistikvirksomheder sammen i et konsortium for luftfragt, der skal afhjælpe de uundgåelige forstyrrelser i forsyningskæderne.

Storbritannien skal den 29. marts forlade den Europæiske Union (EU), medmindre premierminister Theresa May og/eller unionen får udskudt datoen. Der er således stadig ikke kommet nogen aftale på plads mellem EU og Storbritannien. 

Læs også: Brexit giver negative supply chain-effekter

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor har flere britiske logistikvirksomheder indgået i en luftfragtsalliance, der skal afhjælpe de forsyningskædeproblemer, der vil komme, hvis der ikke indgås en aftale inden da. Alliancen skal også være med til at berolige kunderne. Det skriver aircargoworld.com.

For eksempel har den Liverpool-baserede logistikvirksomhed Wynne Aviation og den tyske lufthavn Leipzig-Halle (LEJ) indgået et samarbejde med henblik på, at imødekomme bilindustriens behov i det nordvestlige Storbritannien, Midlands-området, Nord-Walesregionerne og det østlige Tyskland.

Virksomhederne meddeler, at ved at samarbejde, er de i stand til at tilbyde ”en gnidlingsløs luftfragtsservice”, som vil inkludere lagerfaciliteter, luftfragthåndtering, tolddeklarering og transport.

”Både Liverpool John Lennon Airport (LPL) og LEJ I Tyskland er placeret i hjertet af to centrale bilindustri klynger”, siger erhvervsudviklingsdirektør hos Wynne Aviation, Tom Hughes, til Air Cargo World.

Læs også: Brexit får virksomheder til at flytte forsyningskæder og digitalisere processer

I de seneste måneder op til Brexit-deadline, har industrien gentagne gange udmeldt, at man ikke kan forudse, hvad udfaldet bliver for logistikbranchen – men at det er bedre at være på den sikre side.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere