Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

Stigende bølge af betalingssvindel truer forbrugere, detailhandlere og betalingssektoren

Mens forbrugerne gør sig klar til juleindkøb, og detailhandlere og fintech-virksomheder forbereder sig på rekordhøje salg, er omfanget af ondsindede betalingsaktiviteter større end nogensinde før.. Foto: Signicat

29.11.2023

SCM.dk

Mens forbrugerne gør sig klar til juleindkøb, og detailhandlere og fintech-virksomheder forbereder sig på rekordhøje salg, er omfanget af ondsindede betalingsaktiviteter større end nogensinde før. Markedsdata afslører en bekymrende stigning i forskellige former for betalingssvindel, hvilket udgør en betydelig udfordring for sikkerheden af finansielle transaktioner under den kommende højsæson for indkøb.

I en tid, hvor digitale betalinger og online shopping er blevet integrerede dele af forbrugernes adfærd, udnytter cyberkriminelle sårbarheder i betalingssystemer. Det evigt skiftende trusselslandskab understreger behovet for en nuanceret forståelse af betalingssvindel. 

Signicat, den paneuropæiske leder inden for digitale identitetsløsninger, går i dybden med centrale indsigter og tilbyder en omfattende oversigt over den aktuelle tilstand af betalingssvindel og fremhæver teknologiske fremskridt rettet mod at frustrere svindlernes bestræbelser. 

Betalingssvindel har en dybtgående og dualistisk indvirkning på slutbrugere og virksomheder, hvilket skaber et komplekst net af konsekvenser i finansøkosystemet. For slutbrugere truer det at blive offer for betalingssvindel ikke kun deres økonomiske velbefindende, men udhuler også tilliden til digitale betalingssystemer. Stjålne kreditkortoplysninger eller uautoriserede transaktioner kan føre til økonomiske tab, identitetstyveri og en udbredt følelse af sårbarhed. Derudover resulterer den tid og indsats, der kræves for at rette op på svindel, ofte i betydelige gener for forbrugerne.

Ifølge data offentliggjort af Juniper Research i 2020 blev det anslået, at tabene, som detailsektoren ville pådrage sig som følge af svigagtige transaktioner, ville overstige 188 milliarder euro (cirka 1.408 milliarder DKK) mellem 2021 og 2025, med online shopping som hovedårsag til svindel. En ny rapport offentliggjort af samme firma indikerer, at de estimerede tab forbundet med svig mellem 2023 og 2028 beløber sig til 330 milliarder euro (362 milliarder dollars), med over 34 milliarder euro i 2023 og 83 milliarder euro i 2028.

"Med svindel i vækst udgør sikkerhed og overholdelse ved hvert trin i rejsen en stor udfordring, som virksomheder står over for. Dette gælder for eksempel for transaktioner som betalinger i mange virksomheder, herunder finanssektoren, fintech, digitale markedspladser og detailhandlere. I perioder med intensiv shopping som Black Friday eller juleferien øges antallet af transaktioner kraftigt, så alvoren af eventuelle angreb på forbrugere eller virksomheder vil også stige i denne periode”, siger Asger Hattel, administrerende direktør for Signicat, en førende udbyder af digitale identitetsløsninger. 

"Vi ser, at vores kunder, især BNPL'er eller betalingsselskaber, ikke længere kun fokuserer på overholdelse, men konstant søger at øge niveauet af transaktionssikkerhed og opbygge tillid hos slutbrugeren", tilføjer han.

På den anden side står virksomheder over for mangefacetterede udfordringer, når svindel infiltrerer deres betalingssystemer. Ud over de direkte økonomiske tab, der opstår ved at refundere berørte kunder og undersøge hændelser af svindel, skal virksomheder håndtere omdømmetab. En prominent hændelse med betalingssvindel kan underminere kundetilliden og potentielt forårsage langsigtet skade på virksomhedens brand og kundeloyalitet. Derudover skal virksomheder investere betydelige ressourcer i implementering og løbende opgradering af sikkerhedsforanstaltninger, hvilket opbruger midler, der ellers kunne allokeres til innovations- og vækstinitiativer. 

Det symbiotiske forhold mellem slutbrugere og virksomheder understreger det presserende behov for robuste og tilpasningsdygtige foranstaltninger til bekæmpelse af betalingssvindel, der fremmer et miljø, hvor begge parter kan deltage i sikre og tillidsfulde finansielle transaktioner.

Ikke overraskende anbefaler konsulentfirmaer over hele verden vedtagelsen af teknologier som svigforebyggelsesplatforme baseret på maskinlæring eller kunstig intelligens, da de effektivt kan bekæmpe phishing ved at opdage svigagtige mønstre og være umulige at manipulere.

Signicat understreger vigtigheden af at modernisere og sikre visse processer med de nyeste teknologiske fremskridt, som svindlere ikke har kontrol over, såsom tofaktorautentificering ved ansigtsbiometri. 

"Mange virksomheder inden for finanssektoren stoler på deres systemer eller deres adgangskodebaserede foranstaltninger til tofaktorautentificering for at beskytte deres kunder. Hos Signicat mener vi, at fremtiden sandsynligvis vil være mere uden adgangskode, og at autentificering ved ansigtsbiometri eller elektroniske ID'er, som er meget sværere for svindlere at manipulere, vil blive stadig mere vedtaget”, tilføjer Hattel. 

På samme måde påpeger Signicat vigtigheden af at uddanne og informere slutbrugere om de angreb, de kan udsættes for, og hvordan de kan opdage dem.

"For EU's European Digital Identity Wallet-initiativ, hvor der køres fire storskala-pilotprojekter for at vise muligheder, er betaling en af de mest betydningsfulde anvendelser. EU's Wallet vil utvivlsomt være afgørende for at bekæmpe svindel på europæisk niveau, når det er på plads. Den identitetsbekræftelse, som wallets vil være baseret på, giver enestående sikkerhed både for slutbrugere og de virksomheder, der er afhængige af brugen af wallets”, siger Jon Ølnes, Tribe Lead og Thought Leader hos Signicat.

Online verifikation af identitet under en transaktion tager flere former. Verifikation kan både være en vedvarende grad af forsikring, tilbudt af forskellige statslige identifikationssystemer, og øjeblikkelig verifikation ved hjælp af identifikationsnetværk og datadrevne tjenester. eWallet-typer af systemer kan også levere verificerede erklæringer, der kunne bruges til endegyldigt at identificere en bruger, konkluderer Juniper Research i sin rapport "Combatting Online Payment Fraud.

Læs også: IoT-enheder udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko

Uden tvivl er digitale identitetsløsninger nøglen til at stoppe svindel. En nylig undersøgelse, der blev bestilt af Forrester Consulting om den samlede økonomiske indvirkning™ (TEI) af Signicat, viste, at Signicat digitale identitetsløsninger muliggør en 75 procent reduktion i svindelomkostninger som følge af en reduktion i svindelraten. Dette er helt sikkert opmuntrende for markedet og understreger vigtigheden af at stole på teknologiske løsninger, der overholder både lokale og globale reguleringskrav.

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online