16.05.2018  |  IT

Blockchain skal lette skibsregistrering

Digitalisering skal gøre de halve jordomrejser, som i dag er en del af mange skibshandler, overflødige. Med brug af blockchain-teknologi til at registrere skibe vil Erhvervsministeriet effektivisere Det Blå Danmark.

Digitaliseringen af den maritime sektor vil ændre verden. Sådan lød det fra erhvervsfolk, politikere og maritime myndigheder fra forskellige lande på sidste uges Danish Maritime Days.

Læs også: Danmark skal være digital frontløber i handel og transport 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det gælder især skibshandel og -registrering, som ofte sker på tværs af flere landegrænser og tidszoner, hvilket kan gøre aktiviteterne komplicerede og langsomme. Men ved hjælp af blockchain-løsninger, vil Erhvervsministeriet gøre de papirbaserede sagsgange overflødige.

Det vil spare rederierne både tid og penge. 

”Blockchain har et enormt potentiale til effektivisering i den maritime sektor. Det er vigtigt, at hele Det Blå Danmark formår at gribe og udvikle nye teknologier, så vi kan bevare vores maritime styrkeposition og gøre Danmark endnu mere attraktiv som flagstat,” siger Erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K).

Nyt projekt skal lette byrden 
Søfartsstyrelsen har grebet bolden og sætter gang i et digitaliseringsprojekt, der skal digitalisere skibshandel- og registrering ved hjælp af blockchain.

Projektet er en del af regeringens aftale om initiativer for Danmarks digitale vækst. Formålet med projektet er blandt andet at gøre skibshandel lettere og mindre byrdefuld end i dag, hvor man kan være nødsaget til at rejse halvvejs rundt om kloden for at underskrive slutseddel i forbindelse med en handel.  

Projektet vil samtidig gøre det danske internationale skibsregister til det første digitale skibsregister i verden, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er et af de første blockchain-projekter i den offentlige sektor i Danmark.

Læs også: Milliardteknologien blockchain vil snart revulotionere shippingindustrien

Det digitale register forventes at stå klar i 2020, fremgår det.

-JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere