28.04.2021  |  Branchenyt

BILA styrker konkurrenceevne med opkøb af PJM

Den hæderkronede automationsvirksomhed, PJM A/S (Poul Johansen Maskiner) bliver en del af BILA Group A/S. Opkøbet af den succesfulde Odsherred-virksomhed sker for at langtidssikre væksten og styrke international konkurrenceevne.

BILA Group har siden starten i 1988 etableret sig som Skandinaviens førende leverandør af automatiseringsløsninger til industrielle kunder i hele verden. Nu opkøber BILA Group så Poul Johansen Maskiner fra Odsherred. 

Opkøbet ruster den stærke danske koncern til konkurrencen med internationale aktører på det voksende marked for industriel automation. Samtidig giver det bedre muligheder for at imødekomme de aktuelle tendenser i de hjemlige industrivirksomheder, der sigter mod hurtig omstilling og stadig mere effektiv produktion.

”PJM leverer løsninger til en bred porteføjle af kunder i fremstillingsindustrien – primært industriel produktion blandt andet til medico-branchen. Virksomheden passer fantastisk godt ind med vores øvrige virksomheder, teknologisk såvel som i forhold til markedsfokus. Foreningen af vores produktporteføljer og teknologiske ekspertise er en markant opgradering af de kræfter, der skal til for at få international succes. Så jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes, og glæder mig over at byde medarbejderne i PJM velkommen i BILA-familien”, siger Jan B. Sørensen, CEO i BILA Group i en pressemeddelelse.

Hos Poul Johansen Fonden, der afgiver aktiemajoriteten til BILA Group, glæder man sig over et match, der styrker aktiviteterne i Odsherred og bevarer Poul Johansens livsværk på danske hænder.

”At finde en industriel køber med klare ambitioner om at drive forretningen videre til næste niveau i Odsherred, i Danmark og på den internationale scene er af afgørende betydning for en fond med så dybe rødder som vores. PJM bliver en del af et projekt, der bruger dansk knowhow til at skabe jobs, vækst og innovation. BILA Groups mod på at opbygge en stærk aktør på et marked i kraftig vækst, og lyst til at bygge videre på PJMs lange historie er et match, vi ikke kunne have ønsket os bedre”, siger Teddy Wivel, formand for Poul Johansen Fonden af 1992. 

Bedre sammen end hver for sig

At handlen foregår mellem højt specialiserede virksomheder i den samme branche, skaber en reel konsolidering, der ruster koncernen til at begå sig bedre internationalt. 

”Virksomhederne komplementerer hinanden, så vi sammen kan dække en bredere del af produktionsprocessen og logistik-flowet hos kunderne. Ved at udveksle ideer og metoder vil vi kunne udvikle endnu mere innovative løsninger, end vi kunne hver for sig. Jeg glæder mig meget til, at vi kan fortsætte PJMs positive udvikling i en ny og stærkere konstellation, siger Benny Smith, CEO i PJM.

BILA Group glæder sig desuden over, at placeringen i Odsherred skaber bedre fodfæste på Sjælland, hvor bl.a. medico- og farmaindustrien viser stor appetit på produktionsoptimering og hurtig omstilling til efterspørgslen, der ofte dikteres af den aktuelle samfundssituation.

Opkøbet af PJM A/S kommer efter at BILA Group A/S tidligere har styrket sig med opkøb af Reo-Pack, Mariager, serviceafdelingen hos Blaaholm, Esbjerg og Dan-Palletiser i Vemmelev.

Poul Johansen Fonden bevarer i øvrigt en ejerandel i PJM. Under den nye ejerstruktur vil PJM fortsætte som selvstændig enhed med alle de godt 100 medarbejdere og med den nuværende ledelse ved roret. 

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere